Artikel top billede

Xbox 360 skifter kulør fra hvid til sort med den nye elite-version.

Microsoft relancerer Xbox 360 i en elite-version

Microsoft forsøger nu at give Xbox 360 nye våben i den igangværende konsolkrig ved at lancere en ny version af konsollen, Elite, som kommer med 120 gigabyte harddisk og HDIM. Kritikere ryster på hovedet af relanceringen.

Mens det er Sony, der i det seneste stykke tid har sat sig på spil-overskrifterne med Playstation 3, forsøger Microsoft nu at drysse malurt i det japanske bæger ved at lancere en ny version af Xbox 360.

Navnet bliver Xbox 360 Elite, og den nye version af den populære konsol kommer til at byde på en harddisk på hele 120 gigabyte og en High Definition Multimedia Interface (HDMI) port.

Samtidig har konsollen ændret farve fra hvid til sort.

Enorm appetit

"Nutidens spil- og underholdningsentusiaster har en umættelig appetit efter digitalt high-difinition indhold," forklarer Peter Moore, der er vicedirektør i Microsofts afdeling for interaktiv underholdning til Reuters.

Xbox 360 Elite udkommer i USA og Canada den 29. april, hvor den kommer til at koste omkring 2700 kroner. Den nuværende topmodel af Xbox 360 koster omkring 2250 i USA og Canada, mens den er lidt dyrere i Danmark.

Der er endnu ingen meldinger om, hvornår Elite kommer her til landet.

Møder undren

Sikkert er det dog, at Microsofts elite-konsol allerede få timer efter offentliggørelsen mødes af undren i underholdningsindustrien.

Mens Sony med Playstation 3 har taget parti til fordel for Blu-ray formatet, har Microsoft ikke – og heller ikke med den nyeste version af Xbox 360 – taget skridtet fuldt ud i retning af Toshibas HD-DVD standard, der er den største konkurrent til Blu-ray.

Ganske vist kan man købe et eksternt HD-DVD drev til Xbox 360, men mange havde måske ventet, at den nye version af konsollen ville byde på et fuldt integreret drev.

Microsoft argumenterer for, at udeladelsen af drevet giver mulighed for, at forbrugerne selv kan vælge, om de vil have HD-DVD eller ej. Men det argument preller af på kritikerne.

"Jeg tror, at det her under alle omstændigheder er en anerkendelse af, at Blu-ray vil vinde standardkrigen," siger Michael Pachter, der er spilanalytiker hos Wedbush Morgan Securities til Finansial Times.

"Det ville være en dyr fejltagelse at bygge det ind i hardwaren, hvis HD-DVD taber, og jeg tror, at Microsoft ser det som en uacceptabel gambling."

Hvem vinder krigen?

Microsoft lancerede Xbox 360 allerede i 2005, mens Sonys Playstation 3 og Nintendos Wii først kom ud i de amerikanske og japanske butikker i november sidste år.

PS3 nåede først de danske forbrugere i sidste uge.

Mens Wii på mange måder har fundet sin egen niche med alternative former for spil, kommer Xbox 360 og PS3 fremover til at kæmpe om at blive den foretrukne underholdningsplatform.

Xbox 360 har den fordel, at konsollen kun koster omkring det halve af PS3, og samtidig er der langt flere spil på gaden til Microsofts konsol. Omvendt har Sonys PS3 den fordel, at den er Xbox 360 teknologisk overlegen – blandt andet i kraft af det integrerede Blu-ray drev.

Microsofts forsøg på at opgradere sin konsol, får dog ikke rosende ord med på vejen af Michael Pachter fra Wedbush Morgan.

"Meget få forbrugere vil gå op i det," siger han til Reuters og forklarer, at de fleste spillere nok godt kan klare sig med den eksisterende 20 gigabyte harddisk i konsollen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere