Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Kronprins forlader SAP efter chef-uro

Tyske SAP mister en af sine yngre og livlige direktører, som ellers var forudset til at blive med-direktør. Det er den gamle garde på direktørgangen som fortsat skal drive virksomheden, vurderer analytiker.

Computerworld News Service: Det er direktøren for produkt og teknologigruppen i SAP, Shai Agassi, som forlader virksomheden 1. april.

Han har ellers været udset til at træde ind som meddirektør, men nu bliver det den ældre generation i ledelsen, der skal fortsætte SAPs udvikling, vurderer analytiker

”Det ser ud som om, at den yngre generation i ledelsen er blevet skubbet væk af den gamle garde,” siger ledende medarbejder i Beagle Research, Denis Pombriant.

Shai Agassi var udset til at blive med-direktør i SAP, når den nuværende direktør, Henning Kagermann, ville træde tilbage.

Nu har bestyrelsesformanden, Hasso Plattner, bedt Kagermann blive som direktør frem til 2009 i stedet for at træde tilbage til næste år.

”Det er sandsynligt, at Agassi blev utilfreds, da jeg bad Kagermann om at blive frem til 2009,” siger Plattner.

Alternative energikilder

I stedet for at vente i flere år på at overtage lederskabet i SAP, har Agassi besluttet at forlade virksomheden nu. Han vil forfølge nye forretningsmuligheder i alternative energikilder og miljøpolitik.

Leo Apotheker overtager Agassis forpligtelser i SAP. Han var udset til at blive meddirektør sammen med Agassi.

”jeg vil gerne understrege, at Agassi forlader virksomheden på gode betingelser. Han vil fortsætte med at arbejde som konsulent inden for teknologiudvikling og han bevarer sit kontor her hos SAP,” siger Platner.

Agassi har været hovedmanden bag SAPs NetWeaver og on-demand initiativer.

Analytikere vurdere at det kan være svært at finde andre der kan styre de områder med samme energi.

”Disse to områder er absolut kritiske for SAPs fremtidige succes. Hvis ikke Agassi er der til at drive disse initiativer frem, så tvivler jeg på om der er andre der kan,” siger Denis Pombraint.

De initiativer Agassi udviklede ændrer betalingsmodellerne fra en licensmodel til en on-demandmodel.

”Omsætningstrømmene kommer til at se meget anderledes ud. Det kan blive en stor udfordring for og frustrere store investorer. SAP kan komme til at kæmpe uden Agassis Lederskab,” siger Pombriant.

Oversat af Christian Carlsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital