Artikel top billede

Jim Snabe skal redde SAP's omsætning fra Danmark

Interview: I forbindelse med omstruktureringen af SAP's ledelse får danske Jim Hagemann Snabe ansvaret for SAP's Business Suite, der er det produkt, som tjener de fleste penge til den tyske softwarekoncern.

Tyske SAP har sagt farvel til Shai Agassi, der stod i spidsen for koncernens teknologiske udvikling.

I den forbindelse er der blevet rykket omkring på ledelsen, hvilket placerer danskeren Jim Hagemann Snabe som ansvarlig for SAP's væsentligste produkt rent indtjeningsmæssigt.

"I bund og grund får jeg ansvaret for al applikationsudvikling, der har med SAP Business Suite at gøre, og det er der, at hovedparten af SAP's omsætning ligger," bekræfter Jim Hagemann Snabe, der har titel af corporate officer.

Bliver boende i Danmark

Jim Hagemann Snabe bliver boende i Danmark efter udnævnelsen, og det er ikke noget problem, mener han.

"Som led i vores globaliseringsstrategi de sidste fem-seks år har vi valgt at have ledende medarbejdere siddende rundt omkring i geografien. Marketing sidder i New York, Shai Agassi sad i Californien, mens Leo Apotheker sidder i Paris. Det er ligegyldigt, hvor man bor henne, bare man bor i nærheden af en lufthavn," siger Jim Hagemann Snabe, der for nylig flyttede hjem til Danmark efter tre-fire år i Tyskland.

Hagemann Snabe får ansvaret for to store opgaver.

For det første skal han tage mange af SAP's komponenter inden for CRM, ERP og SCM og samle dem for at sikre en bedre udnyttelse af SAP's store brancheerfaring.

I gennemsnit har SAP 10 års erfaring inden for hver af de 26 brancheløsninger, som koncernens business suite omfatter.

Målet er én platform

Når konsolideringen er fuldt gennemført har SAP én platform, der er i stand til at håndtere 26 forskellige branchers behov.

"Vi mener, at der fremover vil være en del interaktion mellem de forskellige brancheløsninger, og hvis du tror på det, så er det klart en fordel at have én platform til alle brancher," siger Jim Hagemann Snabe.

SOA er en hjørnesten

Ved at basere konsolideringen af de mange brancheløsninger på SOA - service orienteret arkitektur - reducerer SAP den kompleksitet, der ellers ville kunne lamme udviklingsarbejdet.

"SOA er en hjørnesten i den måde, vi gør det her på. SOA giver mulighed for en langt større variation mod kunden uden at få kompleksitet i koden," forklarer Jim Hagemann Snabe.

Han fortæller, at hans anden store opgave er at simplificere suiten, så den på trods af ny arkitektur og et væld af forskellige brancheløsninger opleves enkel at bruge og simpel at implementere.

Hurtig implementering

For fem år siden tog det typisk ni til 15 måneder at implementere en virksomhedsløsning fra SAP.

"I dag implementerer vi hovedparten af vores projekter på mindre end seks måneder og vi har eksempler, hvor vi har konfigureret en løsning for en kunde på bare syv uger," siger Jim Hagemann Snabe.

Han mener, at Oracle gennem sine mange opkøb har købt sig til en "vild kompleksitet," som konkurrenten får svært ved at omsætte til enkle løsninger i en fart, når hverken arkitekturen eller strukturen i de opkøbte løsninger er den samme.

IBM og Microsoft

Om de to andre store konkurrenter på markedet for virksomhedsløsninger IBM og Microsoft siger Jim Hagemann Snabe:

"IBM er meget anderledes og meget softwarebaseret. Jeg tror, at vi fortsat vil have en lille krig kørende med IBM, når det gælder, om integrationsplatformen skal være vores NetWeaver eller IBM's WebSphere, men trods alt mere samarbejde end krig."

"Med hensyn til Microsoft så fortsætter vi partnerskabet på de store kunder, mens vi fortsætter krigen om de små kunder de næste fem år. I det store hele tror jeg nu, at der vil være plads til os begge," konkluderer den danske SAP-chef, Jim Hagemann Snabe.

Resten af ledelsen

Resten af SAP's øverste ledelsesteam kommer frem over til at bestå af Doug Merritt, der også er udnævnt til corporate officer. Han skal stå i spidsen for den ikke produktorienterede software.

Klaus Kreplin, også corporate officer, fortsætter med at udvikle teknologien bag integrationsproduktet NetWeaver.

Michael Kleinemeier, også corporate officer, får ansvaret for "industry business unit priorities."

Bob Stutz fortsætter med at lede udviklingen inden for CRM (Customer Relationship Management).

Marketingorganisationen forenkles og får Marty Homlish som chef, mens Hans-Peter Klaey skal være chef for SAP's anstrengelser inden for små og mellemstore virksomheder, hvor også SAP Business One fremover hører til.

Alle partneraktiviteter bliver fremover ledet af Zia Yusuf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?