Hotspot-krigen er kommet til Danmark

For en krone i minuttet kan alle TDC's bredbåndskunder nu koble sig på teleselskabets 730 hotspots. Sonofon og Telia opruster også med hotspots, men der er langt fra tale om guldrandede forretninger, vurderer IDC-analytiker.

Danmarks største internetudbyder, TDC, lancerer nu en ny strategi, der skal styrke virksomhedens hotspot-forretning.

Alle TDC's bredbåndskunder får mulighed for at koble sig op på de 730 TDC-hotspots, der findes på caféer, hoteller, campingpladser og biografer rundt omkring i landet.

Det koster en krone i minuttet, maksimalt 299 om måneden, og der skal ikke betales nogen abonnementspris, da hotspot-abonnementet nu er inkluderet i den almindelige bredbåndspris.

"I de første år har vi fokuseret vores indsats mod erhvervskunderne, men nu er tiden ved at være mere moden. Privatkundernes behov for at være trådløse er stærkt stigende, og mange flere pc'er og lignende er WiFi-enablede, lyder forklaringen fra Jesper Bjerre, der er markedsdirektør i TDC Privat.

Telia og Sonofon opruster også
Hos konkurrenterne Telia og Sonofon mener man tilsyneladende også, at markedet er ved at være modent.

I hvert fald er Sonofon i øjeblikket i fuld gang med at etablere omkring 500 hotspots i samarbejde med The Cloud, der er Europas største hotspot-udbyder.

Telia købte i begyndelsen af 2006 YesIHotspots og overtog dermed de omkring 180 danske hotspots. Yderligere 29 hotspots vil være klar i løbet af sommmeren, oplyser Telia.

IDC-analytiker Brian Troelsen vurderer dog, at hotspot-forretningerne indtil videre udgør en ret lille del af internetudbydernes overordnede forretninger.

"Jeg vurder det danske marked til at være et større to-cifret millionbeløb, men altså stadig meget insignifikant i forhold til deres resterende forretninger," siger Brian Troelsen.

Der er derfor indtil videre tale om, at TDC, Sonofon og Telia bruger deres hotspots til at styrke den eksisterende forretning.

"Jeg vurderer ikke, at hotspot er nogen specielt god forretning, det skal mere ses som et add-on til eksisterende abonnementer," siger Brian Troelsen.

Konkurrerende teknologier
Den aktuelle melding fra de tre store internetudbydere er da også, at hotspot-forretningen først og fremmest skal ses som et ekstra tilbud til kunderne.

"Vi ser hotspots som en del af et bredere spektrum af tilbud til vores kunder. For os handler det om at knytte teknologierne sammen, så kunderne altid har den bedst mulige dataforbindelse," siger Sonofons pressechef, Peter Glüsing.

Et kig på teknologi-fronten viser , at mulighederne for trådløs internetopkobling vokser markant i disse år.

Alle de danske 3G-udbydere lancerer HSDPA (Turbo 3G) i løbet af 2007, og samtidig banker også WiMAX på døren.

Endelig er der Fon-bevægelsen, der i øjeblikket danner rammen om Danmarks største hotspot-netværk med over 1000 af slagsen.

Fon fungerer ved, at medlemmer stiller deres almindelige internetforbindelser til rådighed for hinanden via trådløse Fon-routere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.