Betalingstjeneste vil noteres på First North

Skandinaviens største udbyder af online betalingsløsninger vil noteres på den alternative børs First North. DIBS, der håndterer transaktioner for godt 28 milliarder kroner om året, har dansk hovedaktionær.

DIBS Payment Services, Skandinaviens største udbyder af internet betalingsløsninger, vil have sine aktier noteret på First North-børsen.

"Vi er markedsførende i Sverige og Danmark og håndterer transaktioner på 28 milliarder kroner om året. Lønsomheden ligger på 30 procent," siger Eric Wallin, administrerende direktør for DIBS til den svenske nyhedstjeneste di.se.

Fusionerede i 2006
Virksomheden er et resultat af en fusion i 2006 mellem DIBS og svenske DebiTech. I dag har selskabet 45 ansatte og kontorer i København, Aalborg, Stockholm, Göteborg og Oslo.

DIBS havde nogle hårde år, da it-boblen sprang, men vendte stærkt tilbage i 2003.

"Siden da har alt peget lige i vejret. Vi er vokset, og vi fortsætter med at vokse med 30 procent om året. Marginalen har også ligget på 30 procent, og den fastholder vi, og øger den måske oven i købet," siger Eric Wallin til di.se.

5.000 kunder i 20 lande
Sidste år havde DIBS 5.000 kunder i hen ved 20 lande. Blandt de større kunder er rejsebureauer, luftfartsselskaber, rederier, postordreforetagender og andre virksomheder, der fokuserer på den voldsomt stigende e-handel.

DIBS omsatte sidste år for omkring 50 millioner kroner.

"Halvdelen af omsætningen henter vi i Danmark og den anden halvdel i Sverige. I fjor startede vi i Norge og i år i Finland," siger Eric Wallin til di.se.

Det forberedende arbejde med at børsnotere DIBS på First North er i fuld gang. Rådgiver er HQ Bank, der her i foråret offentligør en tidsplan for noteringen.

Plan for aktiesalget
Planen er dels at sælge en del af ejernes aktier, dels at hente kapital ved at udstede nye aktier. Økonomien fejler ellers ikke noget, men der kan ifølge direktøren på et senere tidspunkt blive behov for kapital til opkøb eventuelt med betaling helt eller delvis med egne aktier.

DIBS har i dag 130 ejere heriblandt de ledende medarbejdere. Størst er danske Globework med 34 procent, den svenske bank SEB med 17 procent og norske Verdane Capital med syv procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.