IBM fyrer jobkartel-sagsøger for illoyalitet

IBM fyrer Claus Juul Bobjerg for illoyalitet. Det sker, efter Claus Juul Bobjerg rejste til IBM's generalforsamling i USA for at stille kritiske spørgsmål om jobkarteller til administrerende direktør Sam Palmisano

Fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Det var meldingen til Claus Juul Bobjerg mandag middag, da han blev kaldt ind på kontoret hos hr-manager Søren Vendel Hansen hos IBM Denmark.

Illoyalitet, lød begrundelsen for fyringen.

HR-manageren pegede på, at Claus Juul Bobjerg, der sagsøger sin arbejdsgiver for de omstridte jobkarteller, i sidste uge tog til moderselskabets generalforsamling i Knoxville i USA for at stille kritiske spørgsmål til administrerende direktør Sam Palmisano.

Det lykkes dog ikke for Claus Juul Bobjerg at komme til orde på generalforsamlingen, der stoppede i det øjeblik, Claus Juul Bobjerg fik mikrofonen i hånden.

Men både computerworld.dk og Computerworlds amerikanske søsterudgivelse Computerworld News Service beskrev turen, og under fyringssamtalen henviste IBM direkte til to artikler på computerworld.dk, hvor Claus Juul Bobjerg udtaler sig om turen.

Fyringen indebærer, at Claus Juul Bobjerg ikke længere må komme hos IBM, men at han vil modtage løn i en fire måneder lang opsigelsesperiode.

Fortryder intet
Claus Juul Bobjerg er ikke voldsomt overrasket over fyringen.

"Jeg vidste, at der var en risiko, når man vil bringe de her aftaler frem i lyset og gå forrest for at bekæmpe dem. Men jeg fortryder intet," siger Claus Juul Bobjerg.

Han forklarer dog, at han har svært ved at se det illoyale i turen til USA.

"Jeg har aktier i selskabet, så må jeg vel også tage til generalforsamlingen og stille de spørgsmål, jeg vil," siger han.

Claus Juul Bobjerg har for cirka 7.000 kroner aktier i firmaet.

Prosa ryster på hovedet
Juridisk leder Hanne Lykke Jespersen fra Prosa, der kører jobkartel-retssagen for Claus Juul Bobjerg, ryster på hovedet af IBM.

"Vi vil forfølge sagen. Claus har ikke handlet illoyalt. Han tog til USA som aktionær. Det må medarbejdere hos IBM vel gerne," siger hun.

Hanne Lykke Jespersen forklarer, at Prosa nu vil køre erstatningssag for uberettiget fyring.

Samtidig slår hun fast, at fyringen ikke vil komme til at berøre den nuværende erstatningssag, hvor Claus Juul Bobjerg kræver 180.000 kroner i erstatning af IBM Denmark, fordi han uvidende var underlagt jobkartel-aftaler.

"Den sag kører vi videre for fuld kraft," siger hun.

IBM's personaledirektør Claus Gylling bekræfter at IBM har afskediget Claus Juul Bobjerg, men har ikke yderligere kommentarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.