Artikel top billede

IBM fyrer jobkartel-sagsøger for illoyalitet

IBM fyrer Claus Juul Bobjerg for illoyalitet. Det sker, efter Claus Juul Bobjerg rejste til IBM's generalforsamling i USA for at stille kritiske spørgsmål om jobkarteller til administrerende direktør Sam Palmisano

Fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Det var meldingen til Claus Juul Bobjerg mandag middag, da han blev kaldt ind på kontoret hos hr-manager Søren Vendel Hansen hos IBM Denmark.

Illoyalitet, lød begrundelsen for fyringen.

HR-manageren pegede på, at Claus Juul Bobjerg, der sagsøger sin arbejdsgiver for de omstridte jobkarteller, i sidste uge tog til moderselskabets generalforsamling i Knoxville i USA for at stille kritiske spørgsmål til administrerende direktør Sam Palmisano.

Det lykkes dog ikke for Claus Juul Bobjerg at komme til orde på generalforsamlingen, der stoppede i det øjeblik, Claus Juul Bobjerg fik mikrofonen i hånden.

Men både computerworld.dk og Computerworlds amerikanske søsterudgivelse Computerworld News Service beskrev turen, og under fyringssamtalen henviste IBM direkte til to artikler på computerworld.dk, hvor Claus Juul Bobjerg udtaler sig om turen.

Fyringen indebærer, at Claus Juul Bobjerg ikke længere må komme hos IBM, men at han vil modtage løn i en fire måneder lang opsigelsesperiode.

Fortryder intet

Claus Juul Bobjerg er ikke voldsomt overrasket over fyringen.

"Jeg vidste, at der var en risiko, når man vil bringe de her aftaler frem i lyset og gå forrest for at bekæmpe dem. Men jeg fortryder intet," siger Claus Juul Bobjerg.

Han forklarer dog, at han har svært ved at se det illoyale i turen til USA.

"Jeg har aktier i selskabet, så må jeg vel også tage til generalforsamlingen og stille de spørgsmål, jeg vil," siger han.

Claus Juul Bobjerg har for cirka 7.000 kroner aktier i firmaet.

Prosa ryster på hovedet

Juridisk leder Hanne Lykke Jespersen fra Prosa, der kører jobkartel-retssagen for Claus Juul Bobjerg, ryster på hovedet af IBM.

"Vi vil forfølge sagen. Claus har ikke handlet illoyalt. Han tog til USA som aktionær. Det må medarbejdere hos IBM vel gerne," siger hun.

Hanne Lykke Jespersen forklarer, at Prosa nu vil køre erstatningssag for uberettiget fyring.

Samtidig slår hun fast, at fyringen ikke vil komme til at berøre den nuværende erstatningssag, hvor Claus Juul Bobjerg kræver 180.000 kroner i erstatning af IBM Denmark, fordi han uvidende var underlagt jobkartel-aftaler.

"Den sag kører vi videre for fuld kraft," siger hun.

IBM's personaledirektør Claus Gylling bekræfter at IBM har afskediget Claus Juul Bobjerg, men har ikke yderligere kommentarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere