Artikel top billede

Janus Friis tv-projektet Joost går i luften

Efter fire måneders beta-test lancerer Janus Friis og Niklas Zennström deres net-baserede tv-projekt Joost i fuld kommerciel målestok. Flere af verdens største annoncører står klar med penge i kulissen.

Skype-opfinderne Janus Friis og Niklas Zennström er klar med den kommercielle udgave af verdens første netbaserede højkvalitet tv-tjeneste, Joost.

Joost har været i betatest siden januar, hvor en lang række brugere - heriblandt Computerworld - har testet produktet.

Nu går Joost imidlertid skridtet videre, i det tv-tjenesten bliver tilgængelig for alle.

Det sker i første omgang ved, at beta-testere kan invitere venner og bekendte i en særlig privat zone på Joosts grænseflade.

Dernæst kan de downloade en dugfrisk version af Joost, som netop er blevet tilgængelig.

Via tjenesten får brugerne adgang til mere end 150 fjernsyns-kanaler.

Mere end 30 multinationale selskaber - heriblandt Coca-Cola, HP, Intel og Nike - har allerede indgået større annoncerings-aftaler med Joost.

- Dette er begyndelsen på en spændende fase for Joost, der nu formelt er åbent. Vi giver seerne mulighed for at dele Joost med deres venner og familie, og vi arbejder sammen med verdens førende annoncører i bestræbelserne på at udvikle en ny annoncerings-model for den næste generations fjernsyn," lyder det fra David Clark, reklamedirektør for Joost.

Indhold bliver afgørende

Joosts grænseflade - der nu er blevet opdateret - har tidligere fået ros af Computerworlds anmelder, der især fremhævede en række interaktive og sociale funktioner, der er indbygget i Joost.

Det gælder blandt andet muligheden for at chatte, diskutere de enkelte fjernsyns-kanalers indhold og lignende ting.

Men selv om brugergrænsefladen således virker tjekket og godt tænkt, er analytikere og anmeldere enige om, at Joosts akilleshæl bliver indholdet.

For kun med et overbevisende udvalg af fjernsyns-kanaler vil brugerne i de ønskede milliontal tage Joost til sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere