Rasende V2tel-kunder: Vi er udsat for aftalebrud

Kunder hos v2tel raser over en opsigelse fra IP-selskabet, fordi de ikke vil være med til at finansiere en ny IP-platform. "De har simpelthen misforstået kontrakten", lyder forklaringen fra v2tel.

Flere kunder hos IP-telefoniselskabet V2tel er i disse dage rasende og stiller sig helt uforstående over for selskabets kundeservice.

Kunderne føler, at de er blevet opsagt flere måneder eller år før tid, fordi de ikke ville forlænge kontrakten med V2tel med yderligere tre et halvt år.

Det sker, efter at selskabet har "investeret adskillige millioner i at udbygge og forbedre virksomhedens produkter," som V2tel skriver i et brev til kunderne.

Blandt forbedringerne tæller etableringen af en ny platform til IP-telefoni.

"Vi tegnede kontrakt med V2tel for et år siden på over 50 telefoner, og nu er vi blevet opsagt fra 1. august. Det er halvandet år før tid, og opsigelsen skyldes, at vi ikke vil opgradere til deres nye platform," siger Morten Ørtved fra landinspektørfirmaet Nelleman og Bjørnkjær.

Regnede ikke med nye krav
Han forklarer, at Nelleman og Bjørnkjær i løbet af et år har tabt flere kunder og oplevet utallige frustrationer over V2tels service, hvor kunder enten ikke har været i stand til at komme igennem til firmaet, eller hvor samtalekvaliteten simpelthen har været for ringe.

Derfor blev han glad, da V2tel besluttede at opgradere til en mere professionel IP-platform fra Broadsoft.

"Men der står ingen steder i kontrakten, at vi skal betale for sådan en opgradering. Vi så det som en naturlig opdatering af kundeservicen og ikke, at det kostede flere års forlængelse af kontrakten," siger Morten Ørtved.

Overvejer retssag
Efter opsigelsen den 1. august står IP-telefonerne på landinspektørfirmaet derfor til ingen verdens nytte.

"Det er jo frustrerende, når apparaterne koster 35.000 kroner om året at have stående. Derfor er det mest fornuftige at skifte til et andet ip-selskab, hvor vi kan benytte de samme telefoner. Men der er stor skepsis til IP-telefoni efter vores oplevelser i denne omgang," siger Morten Ørtved.

Han har undersøgt markedet, men mangler endnu at beslutte sig for en ny tele-leverandør.

Besværligheder med nummer-porteringer
Flere kilder bekræfter over for Computerworld, at de er blevet opsagt, fordi de ikke har ønsket opdateringen til den nye platform.

Men de ønsker ikke at stå frem i pressen, fordi de frygter, at deres numre ikke kan porteres til nye telefonselskaber, hvis V2tel får kendskab til deres kritik.

Dog vil Flemming Olesen fra Martin Guld Fotografi gerne stå frem, selvom han kæmper med at få porteret sine numre fra V2tel til IP Danmark.

"Der var simpelthen for mange tekniske problemer, og nu ligger sagen mellem de to ip-selskaber. Jeg kan heller ikke rigtig gennemskue, hvorfor jeg oven i købet får en opsigelse fra selskabet," fortæller han.

Opsigelse er en del af kontrakten
Men opsigelsen har salgsdirektør Mikkel Vibits fra V2tel en forklaring på.

"Opsigelsen skyldes simpelthen, at vi i kontrakten har en passus, hvor vi kan opsige kunder med tre måneders varsel, ligesom de kan opsige os med tre måneders varsel. Og det har vi altså nu benyttet os af," udtaler han.

Han forklarer, at det drejer sig om en misforståelse, hvis nogle kunder tror, at de ikke kan få porteret deres numre eller skal bindes i yderligere tre et halvt år.

"Selvfølgelig porterer vi numre. Det skal vi jo gøre. Og med hensyn til bindingen, så har vi været i tæt kontakt med alle vores kunder, der har fået tilbudt en livslang licens. Det har to procent af kunderne så valgt at takke nej til," siger Mikkel Vibits.

At nogen siger nej tak, skyldes ifølge salgsdirektøren en ny prisstruktur, der i visse tilfælde gør abonnementerne dyrere end på den gamle platform.

V2tel i gang med forbedringer
Lige nu er V2tel i gang med at implementere den nye IP-platform fra Broadsoft. Og under implementeringen har selskabet haft visse tekniske problemer.

"I morges var vi nede i halvanden time, hvilket gjorde, at kunderne ikke kunne ringe ud," siger Mikkel Vibits.

Han fortæller dog, at den nye platform er implementeret om tre til fire uger. Og indtil videre tager selskabet derfor kritikken med ro.

"I takt med vi får flere kunder, får vi også flere utilfredse kunder, ligesom vi får flere tilfredse kunder," siger Mikkel Vibits.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.