Krak til hobby-virksomhed: Betal for link

En hobbyvirksomhed er blevet truet af Krak med en inkassosag, fordi den har linket til kortvirksomhedens dyrebare kort. Krak-direktør er overrasket over sagen.

Kortfirmaet Krak er åbenbart ikke færdig med at pudse advokater på hobbyvirksomheder, der linker til selskabets kortservice.

Således har zoneterapeut Janne Eggertsen fra Odder for nyligt oplevet, at Krak har sluppet en inkassoadvokat fra selskabet Mortang i Rungsted løs.

Formålet med at lade inkassoadvokaten gå i kødet på Janne Eggertsen er at inddrive de 3.000 kroner, som selskabet kræver af firmaer, der linker til kort på Kraks hjemmeside.

Formel tilladelse
Hos zoneterapeuten i Odder er man aldeles uforstående over den pludselige inkasso-sag.

"Jeg ringede i sin tid ind til Krak og forsøgte at indhente en formel tilladelse. Men da Janne Eggertsen ikke har et CVR-nummer, kunne hun ikke oprettes som kunde i Kraks system," forklarer Janne Eggertsens webmaster Daniel Vangberg i en mail til Computerworld.

"Medarbejderen, jeg talte med, efterlod mig i den tro, at privatpersoner sagtens kunne linke eller benytte små kortudsnit uden at betale for det," skriver Daniel Vangberg.

Antydninger af kommunikationsbrist
Han fortæller, at han har skrevet fire e-mails og et brev til Krak for at redegøre for situationen.

Men firmaet er ikke vendt tilbage.

"Nu flår de os og truer med bål og brand gennem en advokat. Tænk, at vi endda har linket til Krak, og dermed bidraget til deres troværdighed i søgemaskinerne," lyder det fra Daniel Vangberg.

Administrerende direktør hos Krak, Ove leth-Sørensen, er uforstående over for inkassosagen.

"Den slags er vi færdige med," siger han og fortæller, at kortvirksomheden vil kigge på sagen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.