Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Krak til hobby-virksomhed: Betal for link

En hobbyvirksomhed er blevet truet af Krak med en inkassosag, fordi den har linket til kortvirksomhedens dyrebare kort. Krak-direktør er overrasket over sagen.

Kortfirmaet Krak er åbenbart ikke færdig med at pudse advokater på hobbyvirksomheder, der linker til selskabets kortservice.

Således har zoneterapeut Janne Eggertsen fra Odder for nyligt oplevet, at Krak har sluppet en inkassoadvokat fra selskabet Mortang i Rungsted løs.

Formålet med at lade inkassoadvokaten gå i kødet på Janne Eggertsen er at inddrive de 3.000 kroner, som selskabet kræver af firmaer, der linker til kort på Kraks hjemmeside.

Formel tilladelse
Hos zoneterapeuten i Odder er man aldeles uforstående over den pludselige inkasso-sag.

"Jeg ringede i sin tid ind til Krak og forsøgte at indhente en formel tilladelse. Men da Janne Eggertsen ikke har et CVR-nummer, kunne hun ikke oprettes som kunde i Kraks system," forklarer Janne Eggertsens webmaster Daniel Vangberg i en mail til Computerworld.

"Medarbejderen, jeg talte med, efterlod mig i den tro, at privatpersoner sagtens kunne linke eller benytte små kortudsnit uden at betale for det," skriver Daniel Vangberg.

Antydninger af kommunikationsbrist
Han fortæller, at han har skrevet fire e-mails og et brev til Krak for at redegøre for situationen.

Men firmaet er ikke vendt tilbage.

"Nu flår de os og truer med bål og brand gennem en advokat. Tænk, at vi endda har linket til Krak, og dermed bidraget til deres troværdighed i søgemaskinerne," lyder det fra Daniel Vangberg.

Administrerende direktør hos Krak, Ove leth-Sørensen, er uforstående over for inkassosagen.

"Den slags er vi færdige med," siger han og fortæller, at kortvirksomheden vil kigge på sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.