Artikel top billede

Trods million-tab ryster administrerende direktør i Danske Telecom, Peter Jerry Sørensen, ikke på hånden.

Danske Telecom tabte 4.500 kroner per kunde i 2006

Danske Telecom, der også er kendt under navnet Clearwire, tabte 50 millioner kroner i 2006. Det svarer til, at hver kunde kostede selskabet 4.500 kroner. Det alarmerer dog ikke selskabets administrerende direktør Peter Jerry Sørensen.

"Mindre tilfredsstillende".

Sådan betegner Danske Telecom/Clearwire resultatet i årsregnskabet for 2006, der netop er landet hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Det viser, at selskabet, der er lidt af en pioner inden for trådløst bredbånd i Danmark, kom ud af 2006 med blodrøde tal på bundlinjen: Et minus på 50 millioner kroner blev det til.

Dermed har Danske Telecom - der i fjor fik amerikanske Clearwire ind i ejerkredsen og navnet - tabt over 130 millioner kroner siden 2001, hvilket er et vink med en vognstang om, at det endnu ikke er nogen guldrandet forretning at sælge trådløst bredbånd i Danmark.

"Det er aldrig tilfredsstillende at tabe penge. Men i telebranchen er det sådan, at det er dyrt at opbygge en infrastruktur, som der endnu ikke er kunder på," siger Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør for Danske Telecom.

Hver kunde kostede 4.500 kr.

Danske Telecom er også kendt under navnet Clearwire, som det benytter, når selskabet sælger trådløst bredbånd baseret på WiMAX-standarden (Worldwide Interoperability for Microwave Access) til private og erhvervskunder herhjemme.

Selskabet havde ved årsskiftet godt 11.000 kunder i Danmark.

Det betyder, at hver kunde rundt regnet har kostet Clearwire 4.500 kroner i 2006.

Det får dog ikke Peter Jerry Sørensen til at smide håndklædet i ringen.

"Vi følger vores planer. Vi har investeret pengene i at opbygge et netværk, som dækker godt 600.000 kunder. Det er faktisk rimeligt billigt, hvis man sammenligner med andre teknologier," siger Peter Jerry Sørensen.

Clearwire fortsætter WiMAX-udrulning

Clearwire fortsætter da også med at udbygge netværket, der i dag dækker Roskilde, København, Odense, Esbjerg og Århus.

I år kommer der yderligere tre-fire byer til i Jylland, Fyn og på Sjælland. Målsætningen er, at Clearwire på sigt dækker de 25 største byer i Danmark.

Danske Telecom/ Clearwire er på mange måder det teleselskab i verden, der er kommet længst med udrulningen af trådløst bredbånd baseret på WiMAX

“Vi har i dag 15.000 kunder, og selv om det ikke lyder af voldsomt meget, så vil det sige, at vi har den største penetration af WiMAX-udbydere i hele verden,”, siger Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør for Clearwire.

Hver 10. bredbåndskunde vælger WiMAX

Derfor ser han også optimistisk på fremtiden. Ifølge Peter Jerry Sørensen vælger hver tiende dansker i dag WiMAXX-produktet fra Clearwire, når de køber en ny bredbåndsforbindelse, hvilket er bedre end forventet.

"Vi har fået 3.000 nye kunder siden årsskiftet, så vi er godt på vej mod at sætte os på den ene procent af bredbåndsmarkedet, som vi i første omgang går efter," siger han.

Ifølge Peter Jerry Sørensen er selskabet begyndt at tjene penge, men de store investeringer i udbygningen af infrastruktur betyder, at man ikke skal vente sorte tal på bundlinjen før om et par år.




IT-JOB

Semler Gruppen

Testmanager til Semler IT

Den Selvejende institution Dansk BørneAstma Center

Full-stack Python developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?