Analytikere: Kunderne vinder i Tele2-køb

Det er i høj grad Tele2s eksisterende kunder, der vinder på dagens Telenor-opkøb, mener analytikere. De vurderer, at kunderne kan se frem til både nye produkter og lavere priser.

Der er udsigt til faldende priser efter dagens Telenor-opkøb af danske Tele2, vurderer flere analytikere.

I første omgang er det dog Tele2s eksisterende kunder, der vil få mest ud af at komme under de samme vinger som Sonofon og Cybercity.

"Kunderne vil stadig få deres vare og til en fornuftig pris, men de vil nok få adgang til flere tjenester og flere muligheder med en større organisation i ryggen, end de har haft igennem Tele2," vurderer teleanalytiker John Strand, Strand Consult.

Forudsigeligt salg
Han betegner salget af Tele2 som forudsigeligt, for uden egen infrastruktur ville virksomheden gå en tvivlsom fremtid i møde.

Skulle Tele2 fortsætte med at leje sig ind på andre operatøres net, ville det nemlig ikke være muligt at tilbyde flat rate-produkter, som han vurderer som nøglen til fortsat at være konkurrencedygtige i telebranchen.

"I takt med at konkurrencen bliver skærpet og priserne styrtdykker, kunne Tele2 spørge sig selv om hvad sandsynligheden var for at selskabet blev mere eller mindre værd inden for de næste to år. De kunne sige til sig selv, at så er det nok bedre, at sælger nu," siger John Strand.

Køb kan medføre lavere priser
Også Torben Rune, direktør i Netplan, ser tilgangen af eget netværk som en væsentlig del af årsagen til at Tele2 har sagt ja til Telenors tilbud.

Med egen infrastruktur vil selskabet nemlig kunne tilbyde flere og bedre produkter til sine eksisterende produkter.

"Sonofon og Cybercity kommer med hele netværket bagved, og det vil gøre det nemmere at betjene Tele2s kunder med bedre teknik, bedre forbindelser og frem for alt egne net. Det vil betyde, at man vil kunne gå endnu kraftigere til biddet prismæssigt," siger han.

"Hvis jeg var konkurrent til Sonofon/Cybercity ville jeg frygte denne her udvikling, for jeg ville se det som en mulighed for at priserne kunne få et yderligere tryk ned," siger Torben Rune.

Ingen fremtid for Tele2
I en pressemeddelelse har Tele2 oplyst, at selskabet på sigt vil ophøre som selvstændigt selskab og i stedet blive en del af Sonofon/Cybercity-brandet. Tidsrammen er endnu ukendt.

Torben Rune forudsiger, at Tele2-brandet i første omgang kan forsætte til fastnet-kunderne, hvor det er synonymt med lavpris, og så lade de restende produkter indgå i Sonofon og Cybercity. Der er dog ikke nogen tvivl om, at Tele2-navnet lever på lånt tid.

"Jeg vil give det et år til halvandet, så tror jeg ikke, der er noget, der hedder Tele2 i Danmark længere," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.