Artikel top billede

Hjort trækker jobkartel-lov tilbage efter kritik

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) trækker det lovforslag tilbage, der ellers skulle forbyde de hemmelige jobkarteller. Det sker, fordi Folketingets arbejdsmarkedsudvalg har bedt om det.

Efter ønske fra Folketingets arbejdsmarkedsudvalg trækker regeringen det lovforslag tilbage, der ellers var beretnget til at forbyde de hemmelige jobkarteller.

Det fremgår af en pressemeddelse på beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

”Baggrunden for lovforslaget om hemmelige aftaler var Arbejdsmarkedsudvalgets eget ønske. Udvalget pålagde regeringen at fremsætte forslag om de hemmelige aftaler, men nu har udvalget altså ændret holdning. For at efterkomme udvalgets ønske trækker jeg i dag lovforslaget tilbage” lyder det fra beskæftigelseminister Claus Hjort Frederiksen i pressemeddelsen.

Intet ønske

I dag var der møde i udvalget, hvor en række fagforeninger fik fortræde for udvalget.

Og kritikken af lovforslaget har tidligere været meget hård.

Flere fagforeninger har direkte bedt ministeren trække lovforslaget tilbage.

Det sker altså nu.

”Under debatten om forbuddet mod hemmelige aftaler har det vist sig, at lønmodtagerne føler sig bedre beskyttet af den gældende lovgivning. Regeringens forslag er efter min mening en klar forbedring af lønmodtagernes rettigheder, men hvis lønmodtagerne frabeder sig et indgreb, respekterer jeg det ønske” siger ministeren.

Ny lov skal komme

De radikale arbejdamarkedsordfører Elisabeth Geday fortæller til Computerworld, at hun finder beslutningen den bedste i den nuværende situation.

"Men jeg håber ved gud, at ministeren kommer med et nyt lovforslag efter sommer, hvor han vil forbyde alle jobkarteller", siger hun.

I pressemeddelsen står der, at beskæftigelsesministeren overvejer at genoptage drøftelserne om sagen med Folketingets partier efter sommerferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere