Cryptomathic får overskud med ejer ved roret

Det århusianske it-sikkerhedsfirma Cryptomathic, der sidste år overlod posten som administrerende direktør til Torben Pryds Pedersen, vendte i 2006 adskillige år med millionunderskud til et positivt driftsresultat.

Store underskud i millionklassen har i årevis plaget det århusianske it-sikkerhedsfirma Cryptomathic. Nu er skuden vendt, og i 2006 nåede Cryptomathic et overskud på godt en million kroner.

Forrige år viste regnskabet godt nok også et overskud i størrelsesordenen 17 millioner kroner, men det hang direkte sammen med ekstraordinære indtægter på mere end 24 millioner kroner for salg af patentrettigheder til moderselskabet.

Byttede direktører

Sidste efterår byttede Cryptomathic rundt på ledelsen, så den daværende administrerende direktør Henrik Elimar Sørensen trådte tilbage for i stedet at blive økonomidirektør.

Ny administrerende direktør blev Torben Pryds Pedersen, der er medejer og i øvrigt også bærer titlen teknisk direktør udover den som administrerende.

Dengang forklarede selskabets bestyrelsesformand Peter Landrock valget af ny administrerende direktør således:

"Vi synes, det er rigtigt at have en administrerende direktør, der også har forstand på vores produkter, og det har Torben Pryds Pedersen."

Forventningerne til indeværende år er en fremgang i omsætningen på 25 procent og et resultat før skat på 8-10 millioner kroner.

Den positive udvikling fortsætter ifølge Cryptomathics årsberetning så forventningerne til 2008 er også et positivt resultat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital