Estland under cyber-angreb fra Rusland

Heftige hacker-angreb på hjemmesider fra politiske partier og medievirksomheder i Estland har trukket EU og NATO med ind i opklaringen af de mystiske angreb. Det er endnu usikkert, hvem der står bag skaderne, som indtil nu løbet op i over 100 millioner kroner.

I tre uger har Estland været under heftig beskydning over nettet, hvor estiske hjemmesider falder på stribe.

Ifølge den estiske regering kommer cyber-angrebene fra russiske servere, hvor omkring en million computere har været i brug til at ramme det lille baltiske land på hjemmesider tilhørende regeringen, politiske partier, tre af de største nyhedsselskaber, Estlands to største banker og kommunikationsfirmaer.

Det skriver engelske The Guardian.

Estland og Rusland er i den værste diplomatiske krise siden opløsningen af Sovjetunionen, hvilket kulminerede for tre uger siden med estisk nedtagning af en russisk statue fra anden verdenskrig.

Derfor faldt mistanken først på en cyber-krigserklæring fra myndighederne i Rusland, hvilket fik NATO til at sende sikkerhedseksperter til Estland.

Men nu erkender den ansvarlige for forsvaret af de estiske hjemmesider, Hillar Aarelaid, at der også har været unormalt højt besøg på de estiske hjemmesider fra USA, Canada, Brasilien og en andre lande.

Rusland afviser angreb

Rusland har fredag afvist alle påstande om at angribe lillebroderen mod vest, og de estiske myndigheder efterforsker stadig, hvor attentaterne kommer fra.

Ifølge myndighederne har angrebene koster omkring en million kroner eller mere.

Angreb i tre bølger

Angrebene, der rammer hjemmesiderne og får dem til at gå ned, er kommet i tre bølger over de seneste par uger. På grund af de strategiske mål er både NATO og ikke mindst EU blevet trukket med ind i opklaringen.

Angrebene minder om dem Danmark kom ud for i forbindelse med Muhammed-krisen, hvor flere "denial of service" angreb ramte danske online-medier, der havde publiceret tegninger med profeten.

Også amerikanske medier har været ude for heftige angreb i forbindelse med landets invasion i Irak.

Dog betegnes offensiven mod de estiske myndigheder, som de værste verden endnu har set.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere