Estland under cyber-angreb fra Rusland

Heftige hacker-angreb på hjemmesider fra politiske partier og medievirksomheder i Estland har trukket EU og NATO med ind i opklaringen af de mystiske angreb. Det er endnu usikkert, hvem der står bag skaderne, som indtil nu løbet op i over 100 millioner kroner.

I tre uger har Estland været under heftig beskydning over nettet, hvor estiske hjemmesider falder på stribe.

Ifølge den estiske regering kommer cyber-angrebene fra russiske servere, hvor omkring en million computere har været i brug til at ramme det lille baltiske land på hjemmesider tilhørende regeringen, politiske partier, tre af de største nyhedsselskaber, Estlands to største banker og kommunikationsfirmaer.

Det skriver engelske The Guardian.

Estland og Rusland er i den værste diplomatiske krise siden opløsningen af Sovjetunionen, hvilket kulminerede for tre uger siden med estisk nedtagning af en russisk statue fra anden verdenskrig.

Derfor faldt mistanken først på en cyber-krigserklæring fra myndighederne i Rusland, hvilket fik NATO til at sende sikkerhedseksperter til Estland.

Men nu erkender den ansvarlige for forsvaret af de estiske hjemmesider, Hillar Aarelaid, at der også har været unormalt højt besøg på de estiske hjemmesider fra USA, Canada, Brasilien og en andre lande.

Rusland afviser angreb

Rusland har fredag afvist alle påstande om at angribe lillebroderen mod vest, og de estiske myndigheder efterforsker stadig, hvor attentaterne kommer fra.

Ifølge myndighederne har angrebene koster omkring en million kroner eller mere.

Angreb i tre bølger

Angrebene, der rammer hjemmesiderne og får dem til at gå ned, er kommet i tre bølger over de seneste par uger. På grund af de strategiske mål er både NATO og ikke mindst EU blevet trukket med ind i opklaringen.

Angrebene minder om dem Danmark kom ud for i forbindelse med Muhammed-krisen, hvor flere "denial of service" angreb ramte danske online-medier, der havde publiceret tegninger med profeten.

Også amerikanske medier har været ude for heftige angreb i forbindelse med landets invasion i Irak.

Dog betegnes offensiven mod de estiske myndigheder, som de værste verden endnu har set.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere