A.P. Møller - Mærsk dropper jobkartel-aftaler

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, fjerner jobkartel-aftale med IBM. Det sker efter en periode med hård kritik af de omstridte aftaler, der binder medarbejdere til deres job.

Jobkartel-aftalen mellem IBM og A.P. Møller Mærsk er fjernet.

Det er meldingen fra Danmarks største virksomhed A.P. Møller – Mærsk, der fjernede aftalerne i januar 2007 - to måneder efter, at Computerworld kunne afsløre, at A.P. Møller - Mærsk og IBM havde en hemmelig jobkartel-aftale med hinanden.

"Den gamle aftale blev ændret, og den omtalte jobklausul ophævet i januar 2007, efter at vi i i efteråret 2006 havde meddelt vores medarbejdere, at vi ikke havde i sinde at håndhæve klausulen," oplyser A.P. Møller – Mærsk til Computerworld.

Massiv kritik
Siden Computerworlds afsløring har kritikken haglet ned over aftalerne, og fagforeningerne har kaldt det alt fra stavsbinding til genindførsel af slaveri.

Men det er altså nu fortid hos A.P. Møller- Mærsk.

"Hovedaftalen imellem de to virksomheder (IBM og A.P. Møller - Mærsk. Red) indeholder ikke nogen jobklausuler, og da den internt i gruppen sætter standarden for alle aftaler mellem IBM og A.P. Møller - Mærsk bør der i princippet ikke findes nogen jobklausuler. Det kan tilføjes, at det ikke er i vores interesse at have jobklausul-aftaler," oplyser rederigiganten til Computerworld.

Firmaet har ikke yderligere at tilføje og ønsker ikke at uddybe, hvorfor virksomheden har valgt at ophæve jobklausulen, forklarer pressemedarbejder Rikke Fabian Jensen fra A.P. Møller - Mærsk.

Tidligere aftale
Aftalen mellem IBM og A.P. Møller - Mærsk blev oprindeligt indgået mellem A.P. Møller - Mærsk og Mærsk Data i maj 2004, da forhandlingerne om et frasalg af Mærsk Data til IBM var ved at falde på plads og A.P. Møller - Mærsk ønskede at gøre Mærsk Data mere attraktiv over for bejleren.

Da salget faldt på plads 17. august 2004, overtog den nye Mærsk Data-ejer, IBM, de juridiske forpligtelser i aftalen.

En af forpligtigelserne var en såkaldt non-solicitationsklausul, der forbyder virksomhederne på nogen måde at ansætte hinandens medarbejdere.

Denne klausul er nu fjernet.

IBM, der har meldt ud at den ønsker færrest muligt jobklausuler, ønsker ikke at kommentere hvorvidt der i dag eksisterer en jobklausul med A.P. Møller - Mærsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.