Tom Togsverd, direktør i ITEK: "Det er rimeligt, at der nu gøres rent bord."

Arbejdsgivere: Firmaer bør ophæve jobkartel-aftaler

Arbejdsgiver-organisationerne opfordrer danske virksomheder til at følge i kølvandet på A.P. Møller - Mærsk og skille sig af med unødvendige jobkarteller.

Meldingen fra Danmarks største virksomhed A.P. Møller - Mærsk om at ophæve selskabet jobkartel-aftale med IBM, er et eksempel, som andre virksomheder bør følge.

Det mener Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri.

"Man kan kun opfordre andre til at følge eksemplet. Arbejdsmarkedet lever generelt bedst med, at medarbejdere kan flytte sig derhen, hvor der er brug for dem, og hvor de gerne vil være," siger ansættelses-retchef Flemming Dreesen fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Begrænset periode
Også direktør i ITEK under Dansk Industri, Tom Togsverd, glæder sig over beslutningen fra Esplanaden.

"Som det fremgår af vor god skik-anbefaling, bør jobklausuler være målrettede og tidsbegrænsede. Samtidig har vi peget på betydningen af, at der i forbindelse med opkøb og fusioner bør være et større spillerum. Eftersom at handlen er mere end to år gammel, må det være rimeligt, at der nu gøres rent bord." siger han.

Aftalen blev netop indgået mellem A.P. Møller - Mærsk og det daværende Mærsk Data, inden denne blev købt af IBM.

Ikke behov for lov
De to organisationer mener samtidig, at dette viser, at der slet ikke er behov for lovgivning på området.

"Det beviser, at vort erhverv selv kan finde ud af at klare sagerne - og at lovgivning er unødvendig." siger Tom Togsverd.

1. juni andenbehandles et lovforslag i Folketinget stillet af oppositionen, der vil forbyde både de hemmelige og ikke-hemmelige jobkarteller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.