TDC vrager DR's Update-tilbud

DR har indgået aftaler om bedre teknisk distribution med Telia og Cybercity på sin nye net-kanal, DR Update. Danmarks største bredbåndsleverandør, TDC, har derimod takket nej til tilbuddet.

"Jeg har taget..."

Sort skærm. Stilhed.

Sådan oplevede en del net-seere Bjarne Riis' dopingtilståelser i fredags, hvis de havde klikket sig ind på DR's net-tv.

Selv om DR til lejligheden havde øget kapaciteten til at kunne servicere godt 5.000 seere ved 500 kilobit per sekund, gik flere netseere forgæves.

DR kender til problematikken, og udvider derfor seer-kapaciteten til 4.500 samtidige seere ved én megabit per sekund på stationens nye net-kanal, DR Update.

Men seere, der ikke har bredbåndsforbindelser hos enten Cybercity eller Telia, kan risikere at få problemer med forbindelsen til DR Update.

Det skyldes, at DR kun har indgået aftaler om fysiske linjer fra DR Byen ud til netop de to leverandører, der tilsammen dækker mindre end 20 procent af den danske befolkning.

TDC, som er landets største bredbåndsleverandør med en markedsandel på 71 procent, fik også tilbuddet, men valgte at takke nej.

"Det giver alt andet lige TDC en dårligere mulighed for at overvåge trafikken på DR Update og dermed sikre, at tilbuddet kører som det skal hos kunderne," siger udviklingschef for nye medier hos DR, Erik Henz Kjeldsen.

Han regner med, at TDC takkede nej til tilbuddet, da telegiganten ville afregne datatrafikken på kommercielle vilkår.

Samtidigt peger han på, at Telia og Cybercity valgte at sige ja tak til samarbejdsforslaget, fordi de kan tilbyde deres kunder en bedre og mere sikker service i forhold til at vise DR Update.

TDC-kunder kan se med på DR Update
Og det har Erik Heinz Kjeldsen tilsyneladende ret i, for TDC vil ikke fravige sit kommercielle tilbud til DR.

"For os i TDC er det vigtigt, at alle vores kunder behandles ens, og vi har derfor valgt at komme med et tilbud til DR på helt kommercielle vilkår. At dette ikke har været godt nok, er selvfølgelig ærgeligt, men vi lever fint med det under de givne omstændigheder," forklarer direktør Søren Hjortflod fra TDC Key Account.

Han fortæller, at TDC løbende oplever, at konkurrenter vælger at levere disse enten gratis eller billigere end almindelig markedspris.

Fravalget betyder dog heller ikke, at TDC-kunder ikke kan se DR Update.

Derimod betyder det, at Telia- og Cybercitykunder er garanteret en særlig høj forsyningssikkerhed for udsendelserne på grund af de nye aftaler.

DR videreformidler dog stadig net-tilbuddene til TDCs kunder igennem den danske internetudveksling DIXen

Update kan dække op mod 20.000 seere
DR's nye tv-station kan første gang ses på nettet torsdag 7. juni, og der vil i første omgang være plads til 4.500 samtidige brugere, der kan få streamet udsendelser i en kvalitet på en megabit per sekund, som det også kendes på DR's net-tv i dag.

Ved direkte udsendelser vil DR servicere 2.500 borgere ved samme kvalitet, men er klar på at skrue ned for kvaliteten for at imødekomme særlige spidsbelastninger.

"Hvis vi kan se, at efterspørgslen er stor ved breaking news-situationer, så vil vi kunne skrue op til at have omkring 20.000 seere til DR Update i en streamingkvalitet på 256 kilobit per sekund," fortæller Erik Henz Kjeldsen.

For at forbedre seer-oplevelsen, tester DR for tiden formatet MPEG4 H264, hvilket kan blive lanceret på DR net-tv efter sommerferien.

Og DR gennemfører også tests med peer-to-peer, som vil kunne øge kapaciteten dramatisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.