TDC vrager DR's Update-tilbud

DR har indgået aftaler om bedre teknisk distribution med Telia og Cybercity på sin nye net-kanal, DR Update. Danmarks største bredbåndsleverandør, TDC, har derimod takket nej til tilbuddet.

"Jeg har taget..."

Sort skærm. Stilhed.

Sådan oplevede en del net-seere Bjarne Riis' dopingtilståelser i fredags, hvis de havde klikket sig ind på DR's net-tv.

Selv om DR til lejligheden havde øget kapaciteten til at kunne servicere godt 5.000 seere ved 500 kilobit per sekund, gik flere netseere forgæves.

DR kender til problematikken, og udvider derfor seer-kapaciteten til 4.500 samtidige seere ved én megabit per sekund på stationens nye net-kanal, DR Update.

Men seere, der ikke har bredbåndsforbindelser hos enten Cybercity eller Telia, kan risikere at få problemer med forbindelsen til DR Update.

Det skyldes, at DR kun har indgået aftaler om fysiske linjer fra DR Byen ud til netop de to leverandører, der tilsammen dækker mindre end 20 procent af den danske befolkning.

TDC, som er landets største bredbåndsleverandør med en markedsandel på 71 procent, fik også tilbuddet, men valgte at takke nej.

"Det giver alt andet lige TDC en dårligere mulighed for at overvåge trafikken på DR Update og dermed sikre, at tilbuddet kører som det skal hos kunderne," siger udviklingschef for nye medier hos DR, Erik Henz Kjeldsen.

Han regner med, at TDC takkede nej til tilbuddet, da telegiganten ville afregne datatrafikken på kommercielle vilkår.

Samtidigt peger han på, at Telia og Cybercity valgte at sige ja tak til samarbejdsforslaget, fordi de kan tilbyde deres kunder en bedre og mere sikker service i forhold til at vise DR Update.

TDC-kunder kan se med på DR Update
Og det har Erik Heinz Kjeldsen tilsyneladende ret i, for TDC vil ikke fravige sit kommercielle tilbud til DR.

"For os i TDC er det vigtigt, at alle vores kunder behandles ens, og vi har derfor valgt at komme med et tilbud til DR på helt kommercielle vilkår. At dette ikke har været godt nok, er selvfølgelig ærgeligt, men vi lever fint med det under de givne omstændigheder," forklarer direktør Søren Hjortflod fra TDC Key Account.

Han fortæller, at TDC løbende oplever, at konkurrenter vælger at levere disse enten gratis eller billigere end almindelig markedspris.

Fravalget betyder dog heller ikke, at TDC-kunder ikke kan se DR Update.

Derimod betyder det, at Telia- og Cybercitykunder er garanteret en særlig høj forsyningssikkerhed for udsendelserne på grund af de nye aftaler.

DR videreformidler dog stadig net-tilbuddene til TDCs kunder igennem den danske internetudveksling DIXen

Update kan dække op mod 20.000 seere
DR's nye tv-station kan første gang ses på nettet torsdag 7. juni, og der vil i første omgang være plads til 4.500 samtidige brugere, der kan få streamet udsendelser i en kvalitet på en megabit per sekund, som det også kendes på DR's net-tv i dag.

Ved direkte udsendelser vil DR servicere 2.500 borgere ved samme kvalitet, men er klar på at skrue ned for kvaliteten for at imødekomme særlige spidsbelastninger.

"Hvis vi kan se, at efterspørgslen er stor ved breaking news-situationer, så vil vi kunne skrue op til at have omkring 20.000 seere til DR Update i en streamingkvalitet på 256 kilobit per sekund," fortæller Erik Henz Kjeldsen.

For at forbedre seer-oplevelsen, tester DR for tiden formatet MPEG4 H264, hvilket kan blive lanceret på DR net-tv efter sommerferien.

Og DR gennemfører også tests med peer-to-peer, som vil kunne øge kapaciteten dramatisk.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.