DR Update ingen seermagnet på førstedagen

Seertallene nåede ikke over 1.500 samtidige brugere på premieredagen for DR Update. DR erklærer sig dog meget tilfreds med antallet af unikke brugere og den tekniske afvikling på den nye kanal, selvom plug-in'et til Mac-brugere samt lyden svigtede.

Torsdag blev DR's nyeste websatsning DR Update sendt i cyberspace, og seertilslutningen på premiere-dagen var begrænset.

På trods af at DR har gjort klar til 4.500 samtidige seere, så nåede seertallene kun op på omkring 1.500 i de travleste perioder.

"Det var ikke en stor nyhedsdag, hvilket selvfølgelig spiller ind på seertallene. Jeg er helt sikker på, at vi vil have mange flere samtidige seere i breaking news-situationer," lyder det fra udviklingschef på nye medier, Erik Henz Kjeldsen.

Han fortæller, at DR Update havde 1.200 til 1.500 samtidige seere spredt ud på hele dagen.

86.695 unikke besøgende
DR havde i alt 86.695 unikke besøgende på premieredagen, hvilket DR betegner som en succes.

"Det så længe ud til at blive omkring 50.000 seere, men seertallet rykkede kraftigt i vejret om aftenen," siger chef på dr.dk Nicolai Porsbo til Computerworld.

Han erkender dog, at den nye kanal ikke nåede op på grænseværdien af samtidige seere.

"Seertallene lå jævnt spredt ud over hele dagen, men DR Update er jo også ment til at være et tilbud, som man kan bruge for hurtigt at blive opdateret og måske forsvinde igen," siger Nicolai Porsbo.

Få tekniske uheld
Erik Henz Kjeldsen erklærer sig rigtig godt tilfreds med teknikken på DR Update.

"Det hele kørte, som det skulle. Vi havde lidt problemer med plug-in'et til Mac-brugerne, men det opdagede vi relativt hurtigt internt. Derudover var der også lidt knas med lyden, men al begyndelse er jo svær," siger han.

Problemerne med lyden skyldes, at indslagene er produceret hver for sig, og lyden ikke er indstillet på samme niveau.

DR vil derfor nu kigge på, hvordan den noget brogede lydoplevelse kan forbedres, så brugerne ikke skal skrue op og ned på volumeknappen mellem indslagene.

Fremtidige udfordringer
Selvom teknikken kørte nogenlunde som planlagt forudser Erik Henz Kjeldsen, at der kan komme visse problemstillinger, når og hvis seertallene tager en himmelflugt ved folketingsvalg, royale bryllupper og rydninger af ungdomshuse.

"Vi kan skalere kvaliteten rimelig hurtig, så vi kan servicere 20.000 samtidige seere i en kvalitet på 256 kilo bit per sekund. Men det bliver jo spændende bliver, når vi skal gøre det første gang," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.