DR Update ingen seermagnet på førstedagen

Seertallene nåede ikke over 1.500 samtidige brugere på premieredagen for DR Update. DR erklærer sig dog meget tilfreds med antallet af unikke brugere og den tekniske afvikling på den nye kanal, selvom plug-in'et til Mac-brugere samt lyden svigtede.

Torsdag blev DR's nyeste websatsning DR Update sendt i cyberspace, og seertilslutningen på premiere-dagen var begrænset.

På trods af at DR har gjort klar til 4.500 samtidige seere, så nåede seertallene kun op på omkring 1.500 i de travleste perioder.

"Det var ikke en stor nyhedsdag, hvilket selvfølgelig spiller ind på seertallene. Jeg er helt sikker på, at vi vil have mange flere samtidige seere i breaking news-situationer," lyder det fra udviklingschef på nye medier, Erik Henz Kjeldsen.

Han fortæller, at DR Update havde 1.200 til 1.500 samtidige seere spredt ud på hele dagen.

86.695 unikke besøgende

DR havde i alt 86.695 unikke besøgende på premieredagen, hvilket DR betegner som en succes.

"Det så længe ud til at blive omkring 50.000 seere, men seertallet rykkede kraftigt i vejret om aftenen," siger chef på dr.dk Nicolai Porsbo til Computerworld.

Han erkender dog, at den nye kanal ikke nåede op på grænseværdien af samtidige seere.

"Seertallene lå jævnt spredt ud over hele dagen, men DR Update er jo også ment til at være et tilbud, som man kan bruge for hurtigt at blive opdateret og måske forsvinde igen," siger Nicolai Porsbo.

Få tekniske uheld

Erik Henz Kjeldsen erklærer sig rigtig godt tilfreds med teknikken på DR Update.

"Det hele kørte, som det skulle. Vi havde lidt problemer med plug-in'et til Mac-brugerne, men det opdagede vi relativt hurtigt internt. Derudover var der også lidt knas med lyden, men al begyndelse er jo svær," siger han.

Problemerne med lyden skyldes, at indslagene er produceret hver for sig, og lyden ikke er indstillet på samme niveau.

DR vil derfor nu kigge på, hvordan den noget brogede lydoplevelse kan forbedres, så brugerne ikke skal skrue op og ned på volumeknappen mellem indslagene.

Fremtidige udfordringer

Selvom teknikken kørte nogenlunde som planlagt forudser Erik Henz Kjeldsen, at der kan komme visse problemstillinger, når og hvis seertallene tager en himmelflugt ved folketingsvalg, royale bryllupper og rydninger af ungdomshuse.

"Vi kan skalere kvaliteten rimelig hurtig, så vi kan servicere 20.000 samtidige seere i en kvalitet på 256 kilo bit per sekund. Men det bliver jo spændende bliver, når vi skal gøre det første gang," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere