Tele-analytiker rister Helge Sander over en sagte ild

Videnskabsminster Helge Sander får drøje hug for at afvise forslag i telerapport.

Det er at gøre grin med de demokratiske processer, når Helge Sander (V) allerede dagen efter udgivelsen af en ny telerapport fra IT-og Telestyrelsen prøver på at dræbe den demokratiske proces som rapporten ligger op til med en høringsrunde.

Det mener teleanalytiker John Strand fra konsulentfirmaet Strand Consult.

Den rapport, som skulle være et objektivt eftersyn af hele det danske teleområde, har nemlig udviklet sig til at være et partsindlæg, hvor IT- og Telestyrelsen reelt undersøger sig selv, mener John Strand.

"Det svarer til, at en kok giver sin egen restaurant Smileys," siger John Strand.

Høringsperiode del af proces
Formålet med rapporten er ifølge teleanalytikeren at lave et strategisk eftersyn af teleområdet som drejer sig om nye teknologier og innovation.

Men alligevel har IT- og Telestyrelsen undladt at kigge på en række nye teknologier som eksempelvis Tetra-nødnettet, siger John Strand.

Jon Strand mener at det er kritisabelt at videnskabsminister Helge Sander allerede dagen efter at rapporten er kommet ud afviser de forslag rapporten foreslår.

Meningen med rapporten er ifølge John Strand at indgå i en demokratisk proces, hvor branchen skal komme med sin mening.

Men fordi Helge Sander allerede har afvist eksempelvis rapportens forslag om længere bindingsperioder, er der ikke længere plads til meget dialog, fortæller teleanalytikeren..

Dræber demokratisk proces
"Den proces, som rapporten skulle være en del af, prøver Helge Sander allerede at dræbe dagen efter rapporten er kommet ud," siger John Strand.

Høringsfristen for rapporten er ifølge John Strand først 7. syvende august.

Derfor mener han, at det er helt hen i skoven at ministeren skyder telestyrelsens rapport ned, inden den overhovedet er kommet i høring.

Eksempelvis afviser Helge Sander i torsdagens udgave af Berlingske Tidende at give mobilselskaberne mulighed for at binde kunderne i længere tid, sådan som rapporten foreslår.

"Der er ikke meget dialog," siger John Strand.

Selskabet 3 har længe kæmpet for at få lov til at binde kunderne i eksempelvis 12 måneder, fordi det vil give mulighed for at sælge de dyrere 3g-telefoner til kunderne med en lavere betaling per måned.

Ingen rapporter
Ifølge John Strand har hverken Videnskabsministeriet eller IT – og Telestyrelsen nogensinde lavet en økonomisk vurdering af bindingsperiodernes betydning for kunder og teleselskaber.

"Man skal huske at alle beslutninger om bindingsperioder er taget ud fra emotionelle betragtninger. Der er ikke lavet en eneste rapport omkring bindindsperiodernes betydning for markedet og for kunderne," siger John Strand.

Ministeren fejer kritik af
Videnskabsminister Helge Sander (V) melder hus forbi på kritikken fra John Strand.

"Enhver, som har fulgt den telepolitiske debat de senere år ved, at jeg er åben for en drøftelse af en forlængelse af bindingsperioderne og en samtidig løsningsmodel for en effektiv forbrugerbeskyttelse," siger Helge Sander til Computerworld.

Samtidig henviser ministeren ti,l at grundlaget for John Strands kritik, en artikel i Berlingske Tidende sidste torsdag, giver en forkert fremstilling af, at ministeren skyder forslag fra styrelsens rapport ned på forhånd.

"Hvis man i stedet for at ty til de lodret forkerte udlægninger i Berlingske Tidende læser min kommentar til styrelsens rapport i den officielle pressemeddelelse, jeg udsendte onsdag, siger jeg netop, at jeg - efter høringsfasen - glæder mig til at drøfte rapporten med de øvrige forligspartier," siger Videnskabsminister Helge Sander.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.