Virus fra din familie i omløb - pas nu på

Så er der en virus i omløb igen. Den minder om den, Symantec opdagede i sidste uge, og den lader som om den er i familie med dig.

Computerworld News Service: En ny omgang spam via lykønskningskort, der lokker brugere hen på angrebssider, hviler på en sofistikeret multiforgrenet, multiangribende virus, siger sikkerhedseksperter.

De indfangede eksemplarer af spam-mailene har alle haft det samme emne: "You've received a postcard from a family member!" og et link til en ondsindet hjemmeside, som vurderer om ofrets browser har scripting slået til eller fra.

"Hvis JavaScript er slået fra, forsyner de dig med et smart link, du kan klikke på og smitte dig selv,” meddeler en advarsel trykt på SANS instituttets Internet Storm Center, ISC.

Nogle brugere har scripting slået fra, fordi det er en velkendt angrebskurs: Browsere med JavaScript slået til får en to-delt pakke, der først gør computeren klar til at downloade og så henter virus.

Den hurtige browser-status-undersøgelse i dette angreb minder lidt om en, der blev brugt i et andet angreb, som Symantec opdagede i tirsdags i sidste uge, men Oliver Friedrichs, som er direktør for Symantecs sikkerhedsgruppe siger, at de to angreb ikke er forbundne.

"De bruger to forskellige værktøjskasser,” siger Oliver Friedrichs, "men de er begge gode eksempler på, at angreb på browsere bliver mere og mere almindelige.”

Bedste af tre
Denne lykønskningskort-virus forsøger en trio af angreb, hvor den bare afprøver det næste våben, hvis computeren ikke er modtagelig overfor det første.

Det første våben angriber en sårbarhed i QuickTime, det andet angriber det populære WinZip program og det tredje angriber WebViewFolderIcon-sårbarheden i Windows, som Microsoft arbejdede på at lappe sidste oktober.

ISC siger, at flere antivirusfirmaer forsøgsvis betragtede virussen som en variation af den såkaldte Storm Trojan en aggressiv virus, som kidnapper computere, så de er i hackernes magt.

"Hvert eneste Storm-inficerede system er i stand til at gemme på virus og videresende spam, men kun et par stykker vil blive brugt i hvert angreb, afhængig af hvor omfattende angrebet skal være,” meddeler advarslen.

Hackere har endnu ikke opgivet den gamle taktik med at vedhæfte virus til en e-mail og så håbe på, at brugeren er naiv nok til at åbne vedhæftelsen - men hjemmesider med virus på, er den store trend for tiden, vurderer Oliver Friedrichs.

"Det er meget udbredt, fordi det sender brugeren rundt til en masse forskellige IP-adresser hurtigt,” siger
Shimon Gruper, som er vicedirektør hos Aladdin Knowledge Systems, et sikkerhedsfirma der er bedst kendt for sit eSafe antivirus-software.

"Der er ikke en eneste server, der er masser af angreb og ingen vedhæftelser i e-mailen. Der er meget svært at spore,” siger han.

Oversat af Ditte Thøgersen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.