Fujitsu scorer kassen i Danmark efter syv års lidelser

Med en ny styrmand ved roret har den danske del af it-koncernen Fujitsu vendt syv år med tocifrede milliontab på driften til overskud.

Et af verdens største it-serviceselskaber, Fujitsu, ser efter syv års lidelser ud til at have vendt skuden i Danmark.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab fra 2006 kan selskabet prale af et overskud på 35,7 millioner kroner, hvoraf driftsresultatet alene udgør 15,9 millioner kroner.

Det er en ny situation for Fujitsu, som alene på driften (EBIT) har tabt mere end en kvart milliard kroner på det danske marked – helt nøjagtigt 291,4 millioner kroner - siden årtusindeskiftet.

På bundlinjen lyder det samlede minus på 444,8 millioner kroner i samme periode.

Derfor har Hans Iakob Estrup, der tiltrådte som ny administrerende direktør for Fujitsu 1. april i fjor, da også svært ved at få armene ned over resultatet.

"Jeg er meget tilfreds med mit første regnskabsår i Fujitsu, hvor vi har formået at geare virksomheden op og tjene gode penge på driften" siger Hans Iakob Estrup.

Penge tjent på ERP og ASP

Han mener blandt andet, at nøglen til en god driftsøkonomi ligger i, at Fujitsus medarbejdere er blevet langt dygtigere til at holde snor i kundeleverancerne og opfylde indgåede Service Level Agreements.

Fujitsus omsætning voksede med 19,2 procent i regnskabsåret 2006/07, der sluttede 31. marts. Dermed landede omsætningen på 243,5 millioner kroner.

Væksten stammer primært fra Fujitsus to vigtigste markeder, som er levering af ERP-systemer som hostede ASP-løsninger til den kommunale sektor og levering af Elektronisks Sags- og Dokumenthåndteringsløsninger (ESDH) til primært de nye storkommuner.

"Vi øger støt og sikkert markedsandelen på det kommunale it-marked, hvor kommunerne løsner båndene til den hidtidige altdominerende leverandør, KMD," siger Hans Iakob Estrup.

Han henviser til, at Fujitsu i 2006 blandt andet har vundet kontrakter med to af de nye regioner og sidder med en markedsandel på omkring 25 procent i kommunerne med ESDH-løsningen eDoc.

Nåede ikke FESD-toget

ESDH-fremgangen kommer på trods af, at Fujitsu blev efterladt på perronen, da det meget omtalte FESD-tog - Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering - kørte i 2005.

Projektet skulle understøtte en hurtig udbredelse af velfungerende ESDH-systemer i den offentlige sektor og dermed medvirke til en vellykket digitalisering af den offentlige forvaltning.

"FESD har aldrig rigtigt vundet gehør i den offentlige sektor. Det er kun inden for staten, at FESD har haft lidt succes, så jeg forventer fortsat fremgang," siger Hans Iakob Estrup.

Han melder også om fremgang for selskabets økonomisystem Prisme, der er baseret på Microsofts applikationsplatforme. Her har Fujitsu blandt andet vundet en ordre til Høje Taastrup Kommune, hvor det i samarbejde med Silkeborg Data skal levere et kombineret løn- og økonomisystem.

Derudover har Fujitsu de seneste år sat alle sejl til for at få konsulentforretningen målrettet både private og offentlige kunder.

"Fujitsu er leverandør på SKI's rammeaftaler om outsourcing af drift og vedligehold af ”distribuerede/centrale miljøer”.

Konsulentjagt skudt i gang

SKI's aftaler betyder, at kommunerne, regionerne og de andre offentlige institutioner både lettere og billigere kan outsource uden at skulle gennem en lang og tung udbudsprocedure," siger Hans Iakob Estrup.

Derfor forventer han, at væksten fortsætter i regnskabsåret 2007/2008.

"Vi har netop skudt en stor hvervekampagne af konsulenter i gang, som gerne skal give os kraftig vækst inden for infrastruktur- og systemintegrationsområdet", lyder det fra Fujitsus direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere