Artikel top billede

To glade herrer. Til venstre Dustins bestyrelsesformand, Per Eriksson, til højre Computerstores hovedejer, Lars Bräuner.

Svensk it-kæmpe køber danske Computerstore

Sveriges måske største netbutik for it-professionelle overtager rub og stub af århusianske Computerstore med 91 ansatte.

En af Sveriges største netbutikker af professionelt it-udstyr, Dustin Group, overtager århusianske Computerstore.dk, der har 91 ansatte og omsætter for omkring 386 millioner kroner.

Den århusianske butik skal ifølge svenskerne bruges som brohoved i et større fremstød på hele det nordiske it-marked, hvor målet er, at blive den største netbutik indenfor it-udstyr inden for fem år.

Væksten skal komme både via opkøb og via organisk vækst, lyder meldingen. Efter fremstødet i Danmark venter lignende tiltag i Norge og Finland.

"Købet af Computerstore er første skridt mod at skabe en kraftfuld nordisk virksomhed," lyder det fra Dustins bestyrelsesformand, Per Eriksson, i en pressemeddelelse.

Dustin har for tiden omkring 230 ansatte. Hovedejeren er kapitalfonden Altor.

Ejer forgyldes

I Århus glæder Computerstores hovedejer, administrerende direktør og grundlægger Lars Bräuner, sig over salget. Han ejer omkring 90 procent af selskabet, mens resten ejes af godt 70 medarbejdere.

Han vurderer, at sammenlægningen med Dustin vil give mange positive effekter i form af et bedre sortiment, bedre logistik-løsninger og nye udviklingsmuligheder.

Han fortsætter som administrerende direktør for den danske forretning og får desuden plads i Dustins nordiske ledelse, ligesom han får en aktiepost i det svenske selskab.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget de har vurderet, at Computerstore er værd. Sikkert er det dog, at betalingen falder dels i kontanter, dels i aktier i Dustin Group.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.