Artikel top billede

To glade herrer. Til venstre Dustins bestyrelsesformand, Per Eriksson, til højre Computerstores hovedejer, Lars Bräuner.

Svensk it-kæmpe køber danske Computerstore

Sveriges måske største netbutik for it-professionelle overtager rub og stub af århusianske Computerstore med 91 ansatte.

En af Sveriges største netbutikker af professionelt it-udstyr, Dustin Group, overtager århusianske Computerstore.dk, der har 91 ansatte og omsætter for omkring 386 millioner kroner.

Den århusianske butik skal ifølge svenskerne bruges som brohoved i et større fremstød på hele det nordiske it-marked, hvor målet er, at blive den største netbutik indenfor it-udstyr inden for fem år.

Væksten skal komme både via opkøb og via organisk vækst, lyder meldingen. Efter fremstødet i Danmark venter lignende tiltag i Norge og Finland.

"Købet af Computerstore er første skridt mod at skabe en kraftfuld nordisk virksomhed," lyder det fra Dustins bestyrelsesformand, Per Eriksson, i en pressemeddelelse.

Dustin har for tiden omkring 230 ansatte. Hovedejeren er kapitalfonden Altor.

Ejer forgyldes

I Århus glæder Computerstores hovedejer, administrerende direktør og grundlægger Lars Bräuner, sig over salget. Han ejer omkring 90 procent af selskabet, mens resten ejes af godt 70 medarbejdere.

Han vurderer, at sammenlægningen med Dustin vil give mange positive effekter i form af et bedre sortiment, bedre logistik-løsninger og nye udviklingsmuligheder.

Han fortsætter som administrerende direktør for den danske forretning og får desuden plads i Dustins nordiske ledelse, ligesom han får en aktiepost i det svenske selskab.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget de har vurderet, at Computerstore er værd. Sikkert er det dog, at betalingen falder dels i kontanter, dels i aktier i Dustin Group.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital