Comendo lugter guld ved køb af kriseramte ComX

Børsnoterede Comendo er tæt på at få fingre i ComX og selskabets 400 kilometer fibernet og datacentre, som ComX i dag kun udnytter to procent af kapaciteten i. "Der ligger et enormt uudnyttet potentiale", mener Comendo.

Det børsnoterede it-sikkerhedsselskab Comendo ser et enormt potentiale i at købe det økonomisk trængte bredbåndsselskab ComX, som det ligger i tætte forhandlinger med.

"Comendo er i dag mest kendt som et it-sikkerhedsselskab, men vi går benhårdt efter at erobre store markedsandele inden for managed services," siger Martin Sundahl, administrerende direktør, Comendo.

Og ComX' 400 kilometer lange fibernetværk passer som fod i hose til Comendos vækststrategi på det område, mener direktøren.

"ComX ligger inde med nogle ret store datacentre og et fibernetværk, som vi kan bruge til det formål. ComX udnytter i dag blot to procent af kapaciteten, så der er enorme muligheder," siger Martin Sundahl.

ComX-netværk er guld værd

Dermed kan Comendo i mange tilfælde slippe for at leje sig ind på teleselskabernes netværk for at servicere kunderne, hvilket vil gøre Comendo til en endnu bedre forretning i fremtiden, mener Martin Sundahl.

Comendo tilbyder i dag løsninger indenfor it-sikkerhed, IP- og mobiltelefoni samt hosting og outsourcing af virksomheders serverparker.

ComX' fibernetværk og datacentre kan derfor mangedoble kapaciteten i Comendos datanetværk, som i dag består af otte fiberforbindelser og tre datacentre.

Comendo: Vi er tæt på at købe ComX
Derfor er Martin Sundahl også begejstret over forhandlingerne og det sandsynlige køb af ComX, der har Giga-manden Finn Helmer som administrerende direktør og hovedaktionær.

"Vi er i tætte forhandlinger, og det er meget sandsynligt, at det ender med, at vi køber ComX," siger Sundahl.

Selskaberne er ved at gennemføre en såkaldt due dillingece, så det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad Comendo betaler for ComX, eller hvordan fremtidens Comendo/ComX bliver skruet sammen.

"Vi har sat en proces i gang, men hvordan den endelige konstruktion bliver, det ved vi først, når den er afsluttet ved udgangen af september," siger Martin Sundahl.

ComX-krise skræmmer ikke Comendo

Det er langt fra første gang, at mulige købere har vist stor interesse for fiberselskabet ComX. Eksempelvis har det islandske selskab Dagsbrún SMS og teleselskabet Segtel tidligere været tæt på at købe ComX.

Massivt rod i økonomien og tegn på en vanrøgtet virksomhed fik de interesserede til at trække følehornene til sig, da de fik en dybere indsigt i ComX.

Sporene skræmmer ikke Martin Sundahl fra Comendo.

"Jeg har fuld tillid til den nuværende ledelse i ComX," siger han.

Dermed henviser han til Finn Helmer, der har forsøgt at få ComX på ret køl, siden han blev hovedaktionær i selskabet i december 2005. Det har været en dyr fornøjelse, der har kostet Helmer og hans medinvestor Jesper Jørgensen omkring 170 millioner kroner.

Tidligere på måneden fortalte Finn Helmer Computerworld, at EBITDA-tabet (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger, red.) i ComX ligger på 400.000 om måneden, hvor det i november 2006 var mellem seks og otte millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.