Second Life er træningslejr for terrorister

Den virtuelle verden Second Life har de seneste måneder oplevet mange tilfælde af terrorisme. Flere terroreksperter mener, at Second Life er blevet en sandkasse for terroraspiranter.

Bomber bliver plantet i butikscentre, og bygninger bliver blæst til pixels.

Sådan er hverdagen blevet i den virtuelle verden Second Life, hvor der i de seneste seks måneder er foretaget virtuelle terroraktioner mod firmaer som Nissan og Reebok.

Det skriver The Australian.

Avisen skriver, at det længe har været muligt at købe digitale automatvåben og AK47-rifler, og en søgning på Second Life viser, at der er tre jihad terroristgrupper og to elite jihad-grupper.

Der findes desuden også en radikal terroristgruppe kaldet Second Life Befrielseshær, som blandt andet har taget ansvaret for computerkodede atombombesprængninger af flere virtuelle forretninger i Second Life.

Ødelagte træningslejre
Men hvor seriøst skal man egentlig tage disse terrorgrupper og online-angreb?

Ifølge Rohan Gunaratna, der har skrevet bogen Inside al-Qaida, bliver det digitale terroristfænomen diskuteret i forskellige efterretningstjenester verden over især efter, at træningslejre i Pakistan og Afghanistan er blevet ødelagte.

"De (terroristerne) øver sig på missioner i Second Life, fordi de ikke længere har samme muligheder for at afprøve aktioner i den fysiske verden," siger han til The Australian

Et klasselokale for terrorister
Terroreksperter sammenligner Second Life universets muligheder med de flysimulatorer, der blev brugt forud for terrorangrebene på The World Trade Centers tvillingetårne den 11. september 2001.

Efterretningsanalytiker Roderick Jones har undersøgt mulighederne for at benytte computerspil i forbindelse med udvikling af færdigheder i krigsførelse.

"Læringsmulighederne i Second Life kan meget nemt blive brugt af terrorister," skriver han blandt andet på websitet Counterterrorismblog.org.

Han pointerer, at videostreams og udøvelse af virtuelle terroraktioner er den ideelle platform til at vise, hvordan bomber bliver konstrueret og til at tiltrække nysgerrige sjæle i alderen 18 til 34.

"Ligesom et firma som Toyota tester sine produkter i Second Life, så kan terrorister konstruere virtuelle præsentationer af terrormål for at diskutere målets svagheder og eventuelle respons på et angreb," forklarer Roderick Jones til The Australian.

Efterlad ikke din avatar uden opsyn
På grund af terroraktionerne har flere firmaer fået nok af den virtuelle verden. Nissan fik bugseret flere digitale lig i virtuelle kister, inden selskabet lukkede sin forretning I Second Life.

Derfor opfordrer repræsentanter fra skaberne af Second Life, Linden Lab, folk til at holde øje med suspekt og upassende opførsel samt melde, hvis de har mistanke om terroraktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.