Second Life er træningslejr for terrorister

Den virtuelle verden Second Life har de seneste måneder oplevet mange tilfælde af terrorisme. Flere terroreksperter mener, at Second Life er blevet en sandkasse for terroraspiranter.

Bomber bliver plantet i butikscentre, og bygninger bliver blæst til pixels.

Sådan er hverdagen blevet i den virtuelle verden Second Life, hvor der i de seneste seks måneder er foretaget virtuelle terroraktioner mod firmaer som Nissan og Reebok.

Det skriver The Australian.

Avisen skriver, at det længe har været muligt at købe digitale automatvåben og AK47-rifler, og en søgning på Second Life viser, at der er tre jihad terroristgrupper og to elite jihad-grupper.

Der findes desuden også en radikal terroristgruppe kaldet Second Life Befrielseshær, som blandt andet har taget ansvaret for computerkodede atombombesprængninger af flere virtuelle forretninger i Second Life.

Ødelagte træningslejre
Men hvor seriøst skal man egentlig tage disse terrorgrupper og online-angreb?

Ifølge Rohan Gunaratna, der har skrevet bogen Inside al-Qaida, bliver det digitale terroristfænomen diskuteret i forskellige efterretningstjenester verden over især efter, at træningslejre i Pakistan og Afghanistan er blevet ødelagte.

"De (terroristerne) øver sig på missioner i Second Life, fordi de ikke længere har samme muligheder for at afprøve aktioner i den fysiske verden," siger han til The Australian

Et klasselokale for terrorister
Terroreksperter sammenligner Second Life universets muligheder med de flysimulatorer, der blev brugt forud for terrorangrebene på The World Trade Centers tvillingetårne den 11. september 2001.

Efterretningsanalytiker Roderick Jones har undersøgt mulighederne for at benytte computerspil i forbindelse med udvikling af færdigheder i krigsførelse.

"Læringsmulighederne i Second Life kan meget nemt blive brugt af terrorister," skriver han blandt andet på websitet Counterterrorismblog.org.

Han pointerer, at videostreams og udøvelse af virtuelle terroraktioner er den ideelle platform til at vise, hvordan bomber bliver konstrueret og til at tiltrække nysgerrige sjæle i alderen 18 til 34.

"Ligesom et firma som Toyota tester sine produkter i Second Life, så kan terrorister konstruere virtuelle præsentationer af terrormål for at diskutere målets svagheder og eventuelle respons på et angreb," forklarer Roderick Jones til The Australian.

Efterlad ikke din avatar uden opsyn
På grund af terroraktionerne har flere firmaer fået nok af den virtuelle verden. Nissan fik bugseret flere digitale lig i virtuelle kister, inden selskabet lukkede sin forretning I Second Life.

Derfor opfordrer repræsentanter fra skaberne af Second Life, Linden Lab, folk til at holde øje med suspekt og upassende opførsel samt melde, hvis de har mistanke om terroraktioner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.