Second Life er træningslejr for terrorister

Den virtuelle verden Second Life har de seneste måneder oplevet mange tilfælde af terrorisme. Flere terroreksperter mener, at Second Life er blevet en sandkasse for terroraspiranter.

Bomber bliver plantet i butikscentre, og bygninger bliver blæst til pixels.

Sådan er hverdagen blevet i den virtuelle verden Second Life, hvor der i de seneste seks måneder er foretaget virtuelle terroraktioner mod firmaer som Nissan og Reebok.

Det skriver The Australian.

Avisen skriver, at det længe har været muligt at købe digitale automatvåben og AK47-rifler, og en søgning på Second Life viser, at der er tre jihad terroristgrupper og to elite jihad-grupper.

Der findes desuden også en radikal terroristgruppe kaldet Second Life Befrielseshær, som blandt andet har taget ansvaret for computerkodede atombombesprængninger af flere virtuelle forretninger i Second Life.

Ødelagte træningslejre

Men hvor seriøst skal man egentlig tage disse terrorgrupper og online-angreb?

Ifølge Rohan Gunaratna, der har skrevet bogen Inside al-Qaida, bliver det digitale terroristfænomen diskuteret i forskellige efterretningstjenester verden over især efter, at træningslejre i Pakistan og Afghanistan er blevet ødelagte.

"De (terroristerne) øver sig på missioner i Second Life, fordi de ikke længere har samme muligheder for at afprøve aktioner i den fysiske verden," siger han til The Australian

Et klasselokale for terrorister

Terroreksperter sammenligner Second Life universets muligheder med de flysimulatorer, der blev brugt forud for terrorangrebene på The World Trade Centers tvillingetårne den 11. september 2001.

Efterretningsanalytiker Roderick Jones har undersøgt mulighederne for at benytte computerspil i forbindelse med udvikling af færdigheder i krigsførelse.

"Læringsmulighederne i Second Life kan meget nemt blive brugt af terrorister," skriver han blandt andet på websitet Counterterrorismblog.org.

Han pointerer, at videostreams og udøvelse af virtuelle terroraktioner er den ideelle platform til at vise, hvordan bomber bliver konstrueret og til at tiltrække nysgerrige sjæle i alderen 18 til 34.

"Ligesom et firma som Toyota tester sine produkter i Second Life, så kan terrorister konstruere virtuelle præsentationer af terrormål for at diskutere målets svagheder og eventuelle respons på et angreb," forklarer Roderick Jones til The Australian.

Efterlad ikke din avatar uden opsyn

På grund af terroraktionerne har flere firmaer fået nok af den virtuelle verden. Nissan fik bugseret flere digitale lig i virtuelle kister, inden selskabet lukkede sin forretning I Second Life.

Derfor opfordrer repræsentanter fra skaberne af Second Life, Linden Lab, folk til at holde øje med suspekt og upassende opførsel samt melde, hvis de har mistanke om terroraktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere