Second Life er træningslejr for terrorister

Den virtuelle verden Second Life har de seneste måneder oplevet mange tilfælde af terrorisme. Flere terroreksperter mener, at Second Life er blevet en sandkasse for terroraspiranter.

Bomber bliver plantet i butikscentre, og bygninger bliver blæst til pixels.

Sådan er hverdagen blevet i den virtuelle verden Second Life, hvor der i de seneste seks måneder er foretaget virtuelle terroraktioner mod firmaer som Nissan og Reebok.

Det skriver The Australian.

Avisen skriver, at det længe har været muligt at købe digitale automatvåben og AK47-rifler, og en søgning på Second Life viser, at der er tre jihad terroristgrupper og to elite jihad-grupper.

Der findes desuden også en radikal terroristgruppe kaldet Second Life Befrielseshær, som blandt andet har taget ansvaret for computerkodede atombombesprængninger af flere virtuelle forretninger i Second Life.

Ødelagte træningslejre
Men hvor seriøst skal man egentlig tage disse terrorgrupper og online-angreb?

Ifølge Rohan Gunaratna, der har skrevet bogen Inside al-Qaida, bliver det digitale terroristfænomen diskuteret i forskellige efterretningstjenester verden over især efter, at træningslejre i Pakistan og Afghanistan er blevet ødelagte.

"De (terroristerne) øver sig på missioner i Second Life, fordi de ikke længere har samme muligheder for at afprøve aktioner i den fysiske verden," siger han til The Australian

Et klasselokale for terrorister
Terroreksperter sammenligner Second Life universets muligheder med de flysimulatorer, der blev brugt forud for terrorangrebene på The World Trade Centers tvillingetårne den 11. september 2001.

Efterretningsanalytiker Roderick Jones har undersøgt mulighederne for at benytte computerspil i forbindelse med udvikling af færdigheder i krigsførelse.

"Læringsmulighederne i Second Life kan meget nemt blive brugt af terrorister," skriver han blandt andet på websitet Counterterrorismblog.org.

Han pointerer, at videostreams og udøvelse af virtuelle terroraktioner er den ideelle platform til at vise, hvordan bomber bliver konstrueret og til at tiltrække nysgerrige sjæle i alderen 18 til 34.

"Ligesom et firma som Toyota tester sine produkter i Second Life, så kan terrorister konstruere virtuelle præsentationer af terrormål for at diskutere målets svagheder og eventuelle respons på et angreb," forklarer Roderick Jones til The Australian.

Efterlad ikke din avatar uden opsyn
På grund af terroraktionerne har flere firmaer fået nok af den virtuelle verden. Nissan fik bugseret flere digitale lig i virtuelle kister, inden selskabet lukkede sin forretning I Second Life.

Derfor opfordrer repræsentanter fra skaberne af Second Life, Linden Lab, folk til at holde øje med suspekt og upassende opførsel samt melde, hvis de har mistanke om terroraktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.