Her er de 10 bedst brandede teknologi-firmaer

Teknologifirmaerne er godt repræsenteret med fire selskaber på Interbrands top 10-liste over de mest indbringende varemærker i verden.

Microsoft ligger helt i toppen af de bedst brandede teknologivirksomheder, hvor IBM og Nokia følger efter på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Det viser en undersøgelse foretaget af brandingselskabet Interbrand, der sammen med BusinessWeek har undersøgt globale firmaers historik i de seneste 20 år, deres økonomi og selskabernes markedsføring.

Økonomi og prognoser
Metoden til at udforme branding-listen består i at bruge økonomiske nøgletal og prognoser for virksomhedernes nuværende og fremtidige investeringer og angive det som selskabets brandværdi (varemærkeværdi).

På den samlede liste fastholder Coca Cola sin førende markedsposition for syvende år i træk med en anslået værdi af varemærket Coca Cola på 364 milliarder kroner. Microsoft ligger på andenpladsen med en varemærkeværdi på 327 milliarder kroner.

Nokia ligger femmer
IBM er på tredjepladsen med en 318,5 milliarders brandværdig, og Nokia klemmer sig lige akkurat ind på den samlede top fem liste, hvor selskabet ifølge Interbrand har en varemærkeværdi på 188 milliarder kroner.

På den samlede top 10-liste ligger Intel på syvendepladsen med en brandværdi på 172,6 milliarder kroner.

Google på syvendepladsen
Noget overraskende finder man Google helt nede på en samlet 20. plads, hvilket giver selskabet en syvendeplads på teknologi-listen. Interbrands vurderer, at varemærket Google har en værdi på 99,5 milliarder kroner.

Overraskelsen skyldes, at Google i andre lignende varemærke-sammenligninger ikke blot topper listerne inden for teknologi-domænet, men også fremstår som verdens stærkeste varemærke.

Interbrand peger på, at Google igen i år er højdespringeren blandt alle verdens varemærker med en fremgang på 44 procent.

Apple, der ikke er til stede på teknologi top 10-listen, bliver tildelt en vækst i varemærkeværdien på 21 procent, mens Nintendo har en fremgang på 18 procent.

Her er de 10 bedst brandede teknologi-selskaber ifølge Interbrand og BusinessWeek:

1. Microsoft
2. IBM
3. Nokia
4. Intel
5. HP
6. Cisco
7. Google
8. Samsung
9. Sony
10. Oracle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.