Her er de 10 bedst brandede teknologi-firmaer

Teknologifirmaerne er godt repræsenteret med fire selskaber på Interbrands top 10-liste over de mest indbringende varemærker i verden.

Microsoft ligger helt i toppen af de bedst brandede teknologivirksomheder, hvor IBM og Nokia følger efter på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Det viser en undersøgelse foretaget af brandingselskabet Interbrand, der sammen med BusinessWeek har undersøgt globale firmaers historik i de seneste 20 år, deres økonomi og selskabernes markedsføring.

Økonomi og prognoser
Metoden til at udforme branding-listen består i at bruge økonomiske nøgletal og prognoser for virksomhedernes nuværende og fremtidige investeringer og angive det som selskabets brandværdi (varemærkeværdi).

På den samlede liste fastholder Coca Cola sin førende markedsposition for syvende år i træk med en anslået værdi af varemærket Coca Cola på 364 milliarder kroner. Microsoft ligger på andenpladsen med en varemærkeværdi på 327 milliarder kroner.

Nokia ligger femmer
IBM er på tredjepladsen med en 318,5 milliarders brandværdig, og Nokia klemmer sig lige akkurat ind på den samlede top fem liste, hvor selskabet ifølge Interbrand har en varemærkeværdi på 188 milliarder kroner.

På den samlede top 10-liste ligger Intel på syvendepladsen med en brandværdi på 172,6 milliarder kroner.

Google på syvendepladsen
Noget overraskende finder man Google helt nede på en samlet 20. plads, hvilket giver selskabet en syvendeplads på teknologi-listen. Interbrands vurderer, at varemærket Google har en værdi på 99,5 milliarder kroner.

Overraskelsen skyldes, at Google i andre lignende varemærke-sammenligninger ikke blot topper listerne inden for teknologi-domænet, men også fremstår som verdens stærkeste varemærke.

Interbrand peger på, at Google igen i år er højdespringeren blandt alle verdens varemærker med en fremgang på 44 procent.

Apple, der ikke er til stede på teknologi top 10-listen, bliver tildelt en vækst i varemærkeværdien på 21 procent, mens Nintendo har en fremgang på 18 procent.

Her er de 10 bedst brandede teknologi-selskaber ifølge Interbrand og BusinessWeek:

1. Microsoft
2. IBM
3. Nokia
4. Intel
5. HP
6. Cisco
7. Google
8. Samsung
9. Sony
10. Oracle


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.