Teleselskaber langer ud efter IT- og Telestyrelsen

Sonofon og Cybercity kritiserer IT- og Telestyrelsens strategiske eftersyn af telereguleringen. Et skønmaleri, lyder kritikken.

IT- og Telestyrelsens lytter ikke til os. Sådan skriver Sonofon og Cybercity mellem linjerne i deres høringssvar til styrelsens strategiske eftersyn af telemarkedet.

I juni fremlagde IT- og Telestyrelsen sin rapport "Strategisk eftersyn af telereguleringen," der har til formål at pege på gode og dårlige sider ved reguleringen af telemarkedet i Danmark.

Sonofon anerkender faktisk det omfattende arbejde, der ligger bag rapporten, men giver den alligevel hårde ord med på vejen i høringssvaret, som blev afleveret i går, onsdag.

"Uanset dette er det Sonofons overordnede vurdering, at analysen tenderer til at tegne et skønmaleri af udviklingen, samt at analysen viger uden om de regulatoriske fejlgreb og belastninger, som myndighederne har udsat branchen for under liberaliseringen," skriver teleselskabet.

Der bliver ikke lyttet
Sonofon er blandt andet uenig i konklusionerne om, hvorfor 3G-udbredelsen halter bagefter i Danmark, og samtidig gør selskabet opmærksom, at man ikke mener, at en eventuel længere abonnementsbinding vil kunne forbedre situationen.

I høringssvaret fra Cybercity bliver styrelsen kritiseret for ikke at lytte til de indsigelser, som internetselskabet er kommet med undervejs i processen.

Cybercity opfordrer i sit høringssvar også IT- og Telestyrelsen til fremadrettet at være mere selvkritiske.

"Hverken de politiske målsætninger, der danner grundlag for lovgivningen, eller lovgivningen i sig selv vil vise sig stærkere end den forvaltning, der skal administrere den," skriver Cybercity med henvisning til, at en uvildig ekspert i forvaltningsret har analyseret IT- og Telestyrelsens indsats i forhold til loven og er kommet med forbedringsforslag – uden at styrelsen har forholdt sig til dem.

Nicholai Kramer Pfeiffer, regulatorisk chef i Cybercity, uddyber over for Computerworld:

"Når man konstaterer, at der er problemer på bredbåndsområdet, mener vi, at det er utilfredsstillende, at man ikke kommer med konkrete løsningsforslag," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.