Teleselskaber langer ud efter IT- og Telestyrelsen

Sonofon og Cybercity kritiserer IT- og Telestyrelsens strategiske eftersyn af telereguleringen. Et skønmaleri, lyder kritikken.

IT- og Telestyrelsens lytter ikke til os. Sådan skriver Sonofon og Cybercity mellem linjerne i deres høringssvar til styrelsens strategiske eftersyn af telemarkedet.

I juni fremlagde IT- og Telestyrelsen sin rapport "Strategisk eftersyn af telereguleringen," der har til formål at pege på gode og dårlige sider ved reguleringen af telemarkedet i Danmark.

Sonofon anerkender faktisk det omfattende arbejde, der ligger bag rapporten, men giver den alligevel hårde ord med på vejen i høringssvaret, som blev afleveret i går, onsdag.

"Uanset dette er det Sonofons overordnede vurdering, at analysen tenderer til at tegne et skønmaleri af udviklingen, samt at analysen viger uden om de regulatoriske fejlgreb og belastninger, som myndighederne har udsat branchen for under liberaliseringen," skriver teleselskabet.

Der bliver ikke lyttet
Sonofon er blandt andet uenig i konklusionerne om, hvorfor 3G-udbredelsen halter bagefter i Danmark, og samtidig gør selskabet opmærksom, at man ikke mener, at en eventuel længere abonnementsbinding vil kunne forbedre situationen.

I høringssvaret fra Cybercity bliver styrelsen kritiseret for ikke at lytte til de indsigelser, som internetselskabet er kommet med undervejs i processen.

Cybercity opfordrer i sit høringssvar også IT- og Telestyrelsen til fremadrettet at være mere selvkritiske.

"Hverken de politiske målsætninger, der danner grundlag for lovgivningen, eller lovgivningen i sig selv vil vise sig stærkere end den forvaltning, der skal administrere den," skriver Cybercity med henvisning til, at en uvildig ekspert i forvaltningsret har analyseret IT- og Telestyrelsens indsats i forhold til loven og er kommet med forbedringsforslag – uden at styrelsen har forholdt sig til dem.

Nicholai Kramer Pfeiffer, regulatorisk chef i Cybercity, uddyber over for Computerworld:

"Når man konstaterer, at der er problemer på bredbåndsområdet, mener vi, at det er utilfredsstillende, at man ikke kommer med konkrete løsningsforslag," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.