Artikel top billede

Frank Enevoldsen, administrerende direktør for Verizon Denmark. forventer, at omsætningen vokser med 10 procent.
Arkivfoto: Carsten Andersen

Verizon Danmark luser ud i forretningen

Store ordrer hos store multinationale virksomheder ligger bag en markant forbedring af regnskabet hos Verizon Denmark. "Globalisering er nøgleordet for vores fremgang," siger Verizons danske direktør.

It-koncernen Verizon Denmark vendte sidste års resultat på minus 37 millioner kroner til et overskud på to millioner.

"En væsentlig årsag til vores fremgang er, at vi har halveret vores driftsomkostninger med 50 millioner kroner," fortæller Frank Enevoldsen, administrerende direktør for Verizon Denmark.

At driftsomkostningerne var så meget større i 2005 hænger sammen med, at selskabet dengang med tilbagevirkende kraft blev pålagt at betale et ekstraordinært stort beløb til moderselskabet på grund af en intern efterregulering af valutakurser.

Multinationalt fokus

Rent forretningsmæssigt fokuserer Verizon på at hente ordrer hos store multinationale virksomheder med hovedkvarter i Danmark.

"Vi har for eksempel Lundbeck og Coloplast som kunder og administrerer Udenrigsministeriets netværk i 115 ambassader og konsulater fordelt i 95 lande verden over," fortæller Frank Enevoldsen.

Baggrunden for Verizon Denmark er sammensmeltningen af it-koncernen MCI (tidligere Worldcom)) og telegiganten Verizon. Sidste år skiftede selskabet navn fra MCI Denmark til Verizon Denmark.

Luset ud

Strategien for Verizon er at øge fokus på retail-salg af netværksydelser til store kunder, mens virksomheden "luser ud" i det forretningsområde, der handler om at sælge voice-minutter og andre telefoniydelser til udbydere. Her er fortjenesten simpelthen for ringe, mener Frank Enevoldsen.

"Derudover satser vi fremover i højere grad på hosting rundt om i verden og salg af it-applikationer inden for sikkerhed," siger Frank Enevoldsen, der også ser en stærk vækst inden for videokonferencer, der kræver masser af båndbredde.

Verizon-koncernen er delt op i Verizon Telco, der beskæftiger 150.000 af koncernens cirka 200.000 medarbejdere. Verizon Wireless og Verizon Business.

Verizon Denmark er reelt en del af Verizon Business, men har altså fået navnet Verizon Denmark.

Orange, AT&T og BT

Konkurrencen mærker Verizon Denmark især fra Orange, AT&T og BT.

"Det er dem, der vil noget på verdensplan," siger Frank Enevoldsen, der i mindre grad konkurrerer med "et hav af mindre regionale spillere."

Forventningerne til indeværende år er, at omsætningen vokser med 10 procent, og at indtjeningen følger med op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital