Frank Enevoldsen, administrerende direktør for Verizon Denmark. forventer, at omsætningen vokser med 10 procent.
Arkivfoto: Carsten Andersen

Verizon Danmark luser ud i forretningen

Store ordrer hos store multinationale virksomheder ligger bag en markant forbedring af regnskabet hos Verizon Denmark. "Globalisering er nøgleordet for vores fremgang," siger Verizons danske direktør.

It-koncernen Verizon Denmark vendte sidste års resultat på minus 37 millioner kroner til et overskud på to millioner.

"En væsentlig årsag til vores fremgang er, at vi har halveret vores driftsomkostninger med 50 millioner kroner," fortæller Frank Enevoldsen, administrerende direktør for Verizon Denmark.

At driftsomkostningerne var så meget større i 2005 hænger sammen med, at selskabet dengang med tilbagevirkende kraft blev pålagt at betale et ekstraordinært stort beløb til moderselskabet på grund af en intern efterregulering af valutakurser.

Multinationalt fokus
Rent forretningsmæssigt fokuserer Verizon på at hente ordrer hos store multinationale virksomheder med hovedkvarter i Danmark.

"Vi har for eksempel Lundbeck og Coloplast som kunder og administrerer Udenrigsministeriets netværk i 115 ambassader og konsulater fordelt i 95 lande verden over," fortæller Frank Enevoldsen.

Baggrunden for Verizon Denmark er sammensmeltningen af it-koncernen MCI (tidligere Worldcom)) og telegiganten Verizon. Sidste år skiftede selskabet navn fra MCI Denmark til Verizon Denmark.

Luset ud
Strategien for Verizon er at øge fokus på retail-salg af netværksydelser til store kunder, mens virksomheden "luser ud" i det forretningsområde, der handler om at sælge voice-minutter og andre telefoniydelser til udbydere. Her er fortjenesten simpelthen for ringe, mener Frank Enevoldsen.

"Derudover satser vi fremover i højere grad på hosting rundt om i verden og salg af it-applikationer inden for sikkerhed," siger Frank Enevoldsen, der også ser en stærk vækst inden for videokonferencer, der kræver masser af båndbredde.

Verizon-koncernen er delt op i Verizon Telco, der beskæftiger 150.000 af koncernens cirka 200.000 medarbejdere. Verizon Wireless og Verizon Business.

Verizon Denmark er reelt en del af Verizon Business, men har altså fået navnet Verizon Denmark.

Orange, AT&T og BT
Konkurrencen mærker Verizon Denmark især fra Orange, AT&T og BT.

"Det er dem, der vil noget på verdensplan," siger Frank Enevoldsen, der i mindre grad konkurrerer med "et hav af mindre regionale spillere."

Forventningerne til indeværende år er, at omsætningen vokser med 10 procent, og at indtjeningen følger med op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.