Styrelse: Klart behov for samlet teleregulering i EU

IT- og Telestyrelsen bakker op om, at der er brug for en større ensartethed i de forskellige EU-landes regulering af telemarkederne.

Jørgen Abild Andersen, direktør i IT- og Telestyrelsen, er enig i, at der er behov for at sikre en større harmoni imellem de enkelte EU-landes regulering af telemarkederne.

EU-kommissær Viviane Reding har luftet tanken om at skabe en ny europæisk super-telestyrelse.

Som Computerworld tidligere har fortalt, falder forslaget ikke i god jord hos Telekommunikations-industrien, der mener, at der allerede findes de nødvendige redskaber, EU-direktiverne, men at de forskellige lande administrerer dem for forskelligt.

Jørgen Abild Andersen bakker op om det sidste, men mener, at det er en politisk beslutning, hvordan harmoniseringen skal sikres.

"Der er ingen tvivl om, at man bør arbejde på at få en bedre harmonisering i regel-anvendelsen, end der er i dag, men det er til syvende og sidst end politisk beslutning, om man vil gå så langt, som Kommissionen ønsker," siger han.

Flere løsninger

Jørgen Abild Andersen peger på, at de europæiske teleregulatorer (ERG) allerede har gjort meget for at sikre en større harmonisering.

"Men man kan altid gøre det bedre, og jeg tror, at den almindelige opfattelse blandt regulatorerne er, at vi er langt fra vejs ende. Der er behov for indføre yderligere procedurer, som strammer op og sikrer, at vi gør tingene på den samme måde," siger Jørgen Abild Andersen.

Til gengæld mener han ikke, at der blot findes én enkelt løsning på problemet.

"Jeg tror, at det efterhånden er anerkendt af alle, at det ikke kan fungere ved, at hver enkelt telestyrelse lever under en osteklokke og gør tingene nationalt uden skelen til, hvad der foregår andre steder."

"Men det er jo en politisk beslutning, om man ønsker at det skal være på Kommissionens måde eller ej," siger Jørgen Abild Andersen.

Forslaget om en EU-telestyrelse vil blive forelagt Kommissionen senere i slutningen af oktober, og først derefter starter den egentlige, politiske debat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere