Hvorfor er printer-blæk så dyrt, Canon?

Hvorfor skal printerblæk koste op i mod 10.000 kroner per liter? Canons danske produktchef for printere, Thomas Kronbo, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

"Produktchef Thomas Kronbo fra Canon, nogle af jeres printere koster ikke mange kroner mere end én enkelt blækpatron. Forsøger I at gøre folk afhængige igennem jeres billige printere for at få dem til at købe jeres dyre blæk til omkring 10.000 kroner per liter?"

"Nej, absolut ikke. Vi giver derimod ofte kunderne muligheden for at købe billige printere, når vores modeller er ved at blive udfaset. Derved får kunderne mulighed for en billig opstart og betaler derefter for det, de bruger."

"Markedet for refill-firmaer har vokset sig stort og stærkt. Er det ikke alene et bevis på, at jeres forretningsmodel ikke holder?"

"Nej, vores markedsandel er i hvert fald ikke faldet på blæk. Og som sagt er deres og vores blæk ikke det samme: Vores blæk, papir og printere er udviklet til at passe sammen, og derfor kan forbrugerne forvente færrest mulige problemer ved originalt blæk."

Prisen finansierer
nye produkter

"Refill-firmaerne fylder blækpatronerne op for meget lavere priser end jeres tonere. Kan I virkelig ikke konkurrere med det?"

"Jo, for det er jo opfyldning af et andet produkt, og derfor vil prisen variere. Vores priser på blæk finansierer jo samtidigt nye produkter til glæde for forbrugerne. Firmaerne, der sælger tredjepartsblæk, udvikler jo ikke printere selv, men lukrerer på Canon og andre producenters produkter."

"Kan du forstå, at kunderne leder efter billigere blæk, når de kan spare op mod 80 procent på de priser, som I forlanger?"

"Ja, det kan jeg da, hvis de vil have en ringere kvalitet. Når forbrugerne printer billeder på deres printer, vil vi jo gerne give dem samme kvalitet og holdbarhed i billedet, som de kender, og det er vores printere, papir og blæk udviklet til at give."

"Hvornår sænker I priserne, så I kan konkurrere med de billige steder på nettet, hvor man sparer penge på blækket?"

"Det har jeg ingen kommentarer til."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.