Artikel top billede

Hvorfor er printer-blæk så dyrt, Canon?

Hvorfor skal printerblæk koste op i mod 10.000 kroner per liter? Canons danske produktchef for printere, Thomas Kronbo, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

"Produktchef Thomas Kronbo fra Canon, nogle af jeres printere koster ikke mange kroner mere end én enkelt blækpatron. Forsøger I at gøre folk afhængige igennem jeres billige printere for at få dem til at købe jeres dyre blæk til omkring 10.000 kroner per liter?"

"Nej, absolut ikke. Vi giver derimod ofte kunderne muligheden for at købe billige printere, når vores modeller er ved at blive udfaset. Derved får kunderne mulighed for en billig opstart og betaler derefter for det, de bruger."

"Markedet for refill-firmaer har vokset sig stort og stærkt. Er det ikke alene et bevis på, at jeres forretningsmodel ikke holder?"

"Nej, vores markedsandel er i hvert fald ikke faldet på blæk. Og som sagt er deres og vores blæk ikke det samme: Vores blæk, papir og printere er udviklet til at passe sammen, og derfor kan forbrugerne forvente færrest mulige problemer ved originalt blæk."

Prisen finansierer
nye produkter

"Refill-firmaerne fylder blækpatronerne op for meget lavere priser end jeres tonere. Kan I virkelig ikke konkurrere med det?"

"Jo, for det er jo opfyldning af et andet produkt, og derfor vil prisen variere. Vores priser på blæk finansierer jo samtidigt nye produkter til glæde for forbrugerne. Firmaerne, der sælger tredjepartsblæk, udvikler jo ikke printere selv, men lukrerer på Canon og andre producenters produkter."

"Kan du forstå, at kunderne leder efter billigere blæk, når de kan spare op mod 80 procent på de priser, som I forlanger?"

"Ja, det kan jeg da, hvis de vil have en ringere kvalitet. Når forbrugerne printer billeder på deres printer, vil vi jo gerne give dem samme kvalitet og holdbarhed i billedet, som de kender, og det er vores printere, papir og blæk udviklet til at give."

"Hvornår sænker I priserne, så I kan konkurrere med de billige steder på nettet, hvor man sparer penge på blækket?"

"Det har jeg ingen kommentarer til."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere