Mathias Funch Lerches internetterminal var blandt da danske it-projekter, der var nomineret til en Index-prix. Der blev dog ingen danske it-vindere i denne omgang.

OLPC vinder international designpris

Nicholas Negropontes ulands-pc, OLPC, vandt fredag designprisen Index-award ved uddelingen i København.

One Laptop Per Child-projektet, OLPC, vandt fredag den internationale designpris Index-award, en pris, der sætter fokus på design og koncepter, der forbedrer liv.

Det vil sige design, der på markant vis forbedrer væsentlige aspekter af menneskehedens tilværelse på verdensplan.

Sammen med æren følger en check på 100.000 euro, godt 750.000 kroner.

Idémanden bag OLPC-projektet, den amerikanske MIT-professor Nicholas Negroponte udtrykte glæde over at have vundet designprisen, for det er ikke nogen tilfældighed, at der er lagt ekstra arbejde i at lave en maskine, der er behagelig for øjet.

Til linuxelectrons.com satte Yves Behar, en schweisisk designer fra OLPC-projektet, ord på hvorfor, holdet havde lagt vægt på computerens design.

"Godt design er en måde at fortælle folk, at de betyder noget," sagde han.

Biler og proteser blandt vinderne
INDEX er en global non-profit netværksorganisation med det formål at sætte fokus på design, der gør livet bedre.

Ud af 337 indkomne forslag var 110 produkter og tjenester nomineret til en Index-pris, der uddeles i fem kategorier.

Blandt de andre vindere var projektet 'Mobility for everyone', en fodprotese til ofre for landminder, der kan fremstilles lokalt for kun 44 kroner, samt den el-drevne sportsvogn Tesla Roadster.

Ingen danske it-projekter præmieret
Flere danske it-projekter var nomineret, men ingen af disse blev præmieret.

Blandt de danske projekter var Mathias Funch Lerches internet-terminal. der er et ulands-pc-projekt, der består af en enkelt standard-pc med op til 20 tilsluttede terminaler, hvorfra man kan dele internetforbindelse og software.

Projektet er rettet mod de dele af verden, der er så fattige, at selv Negropontes 175 dollar OLPC er for dyr.

Den danske internet-terminal, OLPC samt de resterende 108 nominerede og prisvindende koncepter kan ses i en gratis udstilling på Kongens Nytorv i København indtil 23. september.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan sikrer du dine data og brugere på DNS-niveau - uden at installere hard- eller software

Det kan koste dyrt at blive ramt af malware eller lignende og det gælder derfor om at være på forkant og i kontrol. Hør mere om, hvordan effektive cloud løsninger gør det muligt at beskytte både brugere og data på en nem og simpel måde.

21. maj 2019 | Læs mere


Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.