Mathias Funch Lerches internetterminal var blandt da danske it-projekter, der var nomineret til en Index-prix. Der blev dog ingen danske it-vindere i denne omgang.

OLPC vinder international designpris

Nicholas Negropontes ulands-pc, OLPC, vandt fredag designprisen Index-award ved uddelingen i København.

One Laptop Per Child-projektet, OLPC, vandt fredag den internationale designpris Index-award, en pris, der sætter fokus på design og koncepter, der forbedrer liv.

Det vil sige design, der på markant vis forbedrer væsentlige aspekter af menneskehedens tilværelse på verdensplan.

Sammen med æren følger en check på 100.000 euro, godt 750.000 kroner.

Idémanden bag OLPC-projektet, den amerikanske MIT-professor Nicholas Negroponte udtrykte glæde over at have vundet designprisen, for det er ikke nogen tilfældighed, at der er lagt ekstra arbejde i at lave en maskine, der er behagelig for øjet.

Til linuxelectrons.com satte Yves Behar, en schweisisk designer fra OLPC-projektet, ord på hvorfor, holdet havde lagt vægt på computerens design.

"Godt design er en måde at fortælle folk, at de betyder noget," sagde han.

Biler og proteser blandt vinderne
INDEX er en global non-profit netværksorganisation med det formål at sætte fokus på design, der gør livet bedre.

Ud af 337 indkomne forslag var 110 produkter og tjenester nomineret til en Index-pris, der uddeles i fem kategorier.

Blandt de andre vindere var projektet 'Mobility for everyone', en fodprotese til ofre for landminder, der kan fremstilles lokalt for kun 44 kroner, samt den el-drevne sportsvogn Tesla Roadster.

Ingen danske it-projekter præmieret
Flere danske it-projekter var nomineret, men ingen af disse blev præmieret.

Blandt de danske projekter var Mathias Funch Lerches internet-terminal. der er et ulands-pc-projekt, der består af en enkelt standard-pc med op til 20 tilsluttede terminaler, hvorfra man kan dele internetforbindelse og software.

Projektet er rettet mod de dele af verden, der er så fattige, at selv Negropontes 175 dollar OLPC er for dyr.

Den danske internet-terminal, OLPC samt de resterende 108 nominerede og prisvindende koncepter kan ses i en gratis udstilling på Kongens Nytorv i København indtil 23. september.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Datatilsynet advarer: Denne simple mail-funktion er skyld i hver sjette danske GDPR-brud
En stor del af de indberetninger, som Datatilsynet har modtaget siden GDPR trådte i kraft 25. maj, handler om en simpel mail-funktion, som tilsynet derfor anbefaler, at man slår fra.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.