Mathias Funch Lerches internetterminal var blandt da danske it-projekter, der var nomineret til en Index-prix. Der blev dog ingen danske it-vindere i denne omgang.

OLPC vinder international designpris

Nicholas Negropontes ulands-pc, OLPC, vandt fredag designprisen Index-award ved uddelingen i København.

One Laptop Per Child-projektet, OLPC, vandt fredag den internationale designpris Index-award, en pris, der sætter fokus på design og koncepter, der forbedrer liv.

Det vil sige design, der på markant vis forbedrer væsentlige aspekter af menneskehedens tilværelse på verdensplan.

Sammen med æren følger en check på 100.000 euro, godt 750.000 kroner.

Idémanden bag OLPC-projektet, den amerikanske MIT-professor Nicholas Negroponte udtrykte glæde over at have vundet designprisen, for det er ikke nogen tilfældighed, at der er lagt ekstra arbejde i at lave en maskine, der er behagelig for øjet.

Til linuxelectrons.com satte Yves Behar, en schweisisk designer fra OLPC-projektet, ord på hvorfor, holdet havde lagt vægt på computerens design.

"Godt design er en måde at fortælle folk, at de betyder noget," sagde han.

Biler og proteser blandt vinderne
INDEX er en global non-profit netværksorganisation med det formål at sætte fokus på design, der gør livet bedre.

Ud af 337 indkomne forslag var 110 produkter og tjenester nomineret til en Index-pris, der uddeles i fem kategorier.

Blandt de andre vindere var projektet 'Mobility for everyone', en fodprotese til ofre for landminder, der kan fremstilles lokalt for kun 44 kroner, samt den el-drevne sportsvogn Tesla Roadster.

Ingen danske it-projekter præmieret
Flere danske it-projekter var nomineret, men ingen af disse blev præmieret.

Blandt de danske projekter var Mathias Funch Lerches internet-terminal. der er et ulands-pc-projekt, der består af en enkelt standard-pc med op til 20 tilsluttede terminaler, hvorfra man kan dele internetforbindelse og software.

Projektet er rettet mod de dele af verden, der er så fattige, at selv Negropontes 175 dollar OLPC er for dyr.

Den danske internet-terminal, OLPC samt de resterende 108 nominerede og prisvindende koncepter kan ses i en gratis udstilling på Kongens Nytorv i København indtil 23. september.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Umbrella - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Umbrella er en cloud-baseret DNS-sikkerhedsløsning, der blokerer for adgang til potentielt farlige hjemmesider. Løsningen opdateres konstant med de nyeste trusselsefterretninger og berører kun dine brugere, i det øjeblik de forsøger at åbne en farlig hjemmeside. Efter 14 dage modtager du en rapport over blokerede trusler direkte i din indbakke. Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.