"Vi vil opleve en opbremsning i it-investeringerne, hvis valget udskrives. Det vil vare ved, indtil vi har afklaret den nye regeringssammensætning," siger administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen.

Valgrummel rammer it-investeringerne

Usikkerheden om et forestående folketingsvalg påvirker it-investeringerne. Et valg kan ramme it-investeringerne som en hammer, vurderer IDC.

De seneste ugers tiltagne rygter om et forestående folketingsvalg skal manes i jorden.

Ellers risikerer den lavere vækstrate i forhold til i fjor at få endnu et nøk ned.

Det vurderer IDC Nordic i en ny markedsanalyse.

Usikkerheden får i øjeblikket danske virksomheder til at holde igen med it-investeringerne.

Og usikkerheden vil efter alt at dømme fortsætte, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) trykker på den berømte valgknap, vurderer administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen.

"Vi vil opleve en opbremsning i it-investeringerne, hvis valget udskrives. Det vil vare ved, indtil vi har afklaret den nye regeringssammensætning," siger Per Andersen.

Lavere vækst
Det er den tidligere vækstrate på fem procent for it-investeringer, som nu risikerer at ende på fire procent, hvis valgrygterne fortsætter med at svirre, eller hvis valget bliver udskrevet.

"I Norge, hvor der er valgkamp netop nu, har vi set en opbremsning i it-investeringerne," fortæller Per Andersen.

Yderlige opremsning
Ifølge Per Andersen viser analysen også, at en kommende socialdemokratisk regering vil bremse it-investeringerne.

"I så fald vil erhvervslivet afvente nøje, hvad der bliver den nye politiske linje," siger Per Andersen.

Udsigterne til en kommende nedjustering i it-væksten vil dog ikke slå danske virksomheder omkuld.

Mange lever stadig på den kraftige vækst i de senere år, og kan bruge de seneste informationer til bedre at planlægge og forudse budgetterne i 2008.

Som et korthus
Men der er en vis bekymring af spore hos Per Andersen, der følger de danske it-virksomheder tæt.

For den generelle afmatning i økonomien og usikkerheden om et kommende valg fjerner lidt at det sikre fundament, og markedet bliver mere skrøbeligt.

"Det kan eskalere. Lige så snart, der er negative signaler i markedet, kan der kom flere ting, der påvirker væksten i negativ retning. Det er ligesom et korthus, hvor det hele kan ramle sammen," siger Per Andersen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.