Området omkring Rådhuspladsen er i weekenderne blandt de farligste i København.

Her bliver københavnerne udsat for kriminalitet

En ny dansk hjemmeside viser døgnrapporten fra Københavns politi på et kort over byen.

Politiets døgnrapport giver et overblik over hvad der er sket i det seneste døgn. En ny side kan nu give overblik over, hvor det er sket.

Dognrapporten.dk er et såkaldt mashup, hvor politiets data bliver vist på et kort fra Google Maps. Røverier, tyverier indbrud og vold bliver vist med hver sin farve knappenål på kortet, så man kan få overblik over, om det er trygt at gå ud ad døren.

Man får dog ikke et komplet billede over den københavnske kriminalitet. Det er kun en lille del af det forløbne døgns aktiviteter, der kommer med i politiets døgnrapport og dermed dognrapporten.dk.

Manden bag siden er fotojournalist og it-interesseret Jens Lund Møller. Han videreuddanner sig i øjeblikket på it-universitetet, og har lavet siden som øvelse i forbindelse med et programmeringskursus.

”Hvis politiet lagde alting ud, ville det være et fint billede af, hvor der var kriminalitet. Som det er nu, giver det kun en overordnet ide om det samlede billede,” siger Jens Lund Møller.

Udvidelsesplaner
Jens Lund Møller har mange ideer til hvordan siden kan udvides i fremtiden, så den kan blive endnu mere informativ og interessant for brugerne.

Han overvejer blandt andet at indføre sorteringsmuligheder, så man kan se den sidste uges kriminalitet eller bare det seneste døgn.

"Som det er nu, så er siden måske sjov i et par dage. Hvis den skal blive ved med at være interessant skal der noget mere til. Måske kunne man videreudvikle nogle af døgnrapport-notitserne med baggrund og opfølgning. På den måde ville det blive et egentligt medie om aktuel kriminalitet i København”, siger Jens Lund Møller.

Indtil videre kan man sortere de enkelte kriminalitetstyper fra, så man kun får vist den type, man er interesseret i. Fra de enkelte knappenåle kan man komme direkte til politiets døgnrapport.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.