En halv million danskere bruger IP-telefoni

Mere end 500.000 danskere bruger IP-telefoni. Og antallet fordobles det næste halve år, forventer IT- og Telestyrelsen,

Nye tal fra IT- og Telestyrelsen viser at mere end 500.000 danskere bruger IP-telefoni privat. Næsten ligeså mange andre forventer at gøre det inden for de næste seks måneder.

IT- og Telestyrelsen offentliggør i dag en undersøgelse, af IP-telefoniens udbredelse blandt private. Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Megafon og omfatter alle former for IP-telefoni.

De 500.000 dækker altså både over folk, der bruger Skype og lignende, og folk der har skiftet deres fastnetabonnement ud med en IP-baseret løsning.

Den hyppigste årsag folk angiver for ikke at bruge IP-telefoni er, at de er tilfredse med deres nuværende abonnement. Det mener 31 procent. 17 procent mener, IP-telefoni er for besværligt.

I 2005 blev en tilsvarende undersøgelse gennemført. Dengang var der mindst 200.000 der brugte IP-telefoni og 660.000 forventede at gøre det i løbet af de næste seks måneder.

”Vi kan se, at langt fra alle der i 2005 forventede, at de ville skifte til IP-telefoni, rent faktisk er kommet i gang endnu. Alligevel har der været en meget stor vækst, og alt tyder på, at der også fremover vil være mange nye brugere af IP-telefoni,” siger direktør i IT- og Telestyrelsen Jørgen Abild Andersen i en pressemeddelelse.

De fleste har hørt om IP-telefoni
Udover brugen af IP-telefoni viser undersøgelsen, at flere end tre millioner danskere kender til eller har hørt om IP-telefoni. Kendskabet er størst hos mænd, hvor fire ud af fem har kendskab til det. Tre ud af fem kvinder kender til IP-telefoni.

Kendskabet er stort set identisk med, hvad undersøgelsen fra 2005 viste, mens udbredelsen er mere end fordoblet.

Anvendelsen er steget i alle aldersgrupper, men mest markant er stigningen for de 60-69-årige, hvor stort set ingen brugte ip-telefoni i 2005, men hvor 13 procent gør det i dag.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.