Innovationspris til dansk it-milliardær

Net-tv-stationen Joost vinder bronze for teknologisk innovation i konkurrence arrangeret af den amerikanske avis Wall Street Journal.

Joost vandt kategorien media/broadcasting og den samlede bronzemedalje, da Wall Street Journal afholdt sin syvende Technology Innovation Awards-konkurrence.

Ideen med Joost er, at man kan se tv-programmer på sin computer, når man har lyst. I fuld skærm og i fuld længde. Imens kan man for eksempel chatte med andre brugere. Joost bruger peer-to-peer-teknologi for at sikre hurtig og pålidelige datalevering.

Juryen lagde vægt på den gode brugeroplevelse, som den forventer, kan få folk til rent faktisk at bruge tjenesten som en måde at se tv-indhold på.

Bag net-tv-tjenesten Joost står danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, der opnåede status som internet-adel ved at skabe fildelingstjenesten Kazaa og IP-telefonitjenesten Skype.

Joost har allerede aftaler med en lang række indholdsleverandører verden over. Både kendte og ukendte. Danmarks Radio er indtil videre den eneste danske leverandør.

For at vinde en Technology Innovation Award skal man have opfundet noget, der bryder med den måde man plejer at gøre tingene på. Det er ikke nok, at træde et trin op af udviklingsstigen.

Guld og sølv

Guldmedaljen løb schweiziske Novartis og Speedel med, for en ny type medicin, der kan modvirke højt blodtryk ved at blokere et enzym, der kan sætte tilstanden i gang. Det ligger ikke fast, at den nye medicin vil fungere bedre end eksisterende behandlinger, men juryen lagde vægt på, at der er tale om en ny tilgang til behandlingen af højt blodtryk.

Sølvmedaljen gik til amerikanske Aqua Sciences for en metode, der kan udvinde drikkevand af luften. Selv i de tørreste områder på jorden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere