Jysk hæder til Alexandra Instituttet

Det forskningsbaserede aktieselskab Alexandra Instituttet i Århus vandt It-forum Midtjyllands it-pris.

Det blev Alexandra Instituttet fra Katrinebjerg i Århus der løb med IT-Prisen Midtjylland 2007. Det kunne borgmester og formand for IT-rådet i Region Midtjylland, Nicolai Wammen i dag afsløre.

Prisen gik til Alexandra, for at have bidraget væsentligt til, at Danmark i dag er et af verdens førende højteknologiske lande. Som landets mest fremtrædende brobygger mellem offentlig it-forskning og erhvervslivet har Alexandra Instituttet haft en stor del af æren for at Katrinebjerg-bydelen i dag er kendt som et it-kraftcenter, både i ind- og udland.

Ole Lehrmann Madsen, direktør på instituttet og professor på Aarhus Universitet, modtog prisen.

Brobygger og nytænker

”Alexandra Instituttet har med Ole Lehrmann Madsen i spidsen siden 1999 etableret sig som landets ubestridt førende brobygger og nytænker i krydsfeltet mellem it-forskning og erhvervsliv,” siger formand for It-forum Midtjylland, Bo Sejer Frandsen om baggrunden for instituttets sejr.

Alexandra Instituttet er et forskningsbaseret aktieselskab med både offentlige institutioner og private virksomheder som medlemmer. Medlemslisten omfatter bl.a. virksomheder som B&O, Danfoss og Danske Bank.

”Vores udgangspunkt er den internationalt anerkendte it-forskning, der finder sted i og omkring it-byen Katrinebjerg, blandt andet indenfor softwareudvikling, brugergrænseflader og computerstøttet samarbejde,” fortæller Ole Lehrmann Madsen om Alexandra Instituttets arbejde og uddyber:

”Vi åbner dørene til forskernes laboratorier og giver virksomhederne adgang til kommercielt interessante forskningsresultater. Samtidig får forskere og studerende lejlighed til at afprøve nye teorier og ideer i praksis.”

Det er syvende gang It-forum Midtjylland uddeler IT-prisen. Kriterierne for at komme i betragtning til prisen er, at man igennem en længere årrække har bidraget ekstraordinært til IT-udviklingen i den midtjyske region.

Initiativpris til Google-leder

It-forum Midtjylland uddelte også en IT-initiativpris. Den gik i år til Lars Bak, der er leder for Googles nye udviklingsafdeling i Århus. Den ligger i øvrigt også i Katrinebjerg.

Lars Bak er uddannet datalog fra Aarhus Universitet og har arbejdet ti år i USA, hvor han har gjort god reklame for it-miljøet i Århus. Det har haft stor betydning for at Google har valgt at placere deres udviklingsafdeling netop der.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere