Ny trådløs standard på vej til virksomhederne

Erhvervsprodukterne til den næste generation trådløse netværk er på vej. Et nøgleord er bedre dækning, der skal eliminere forbindelsesproblemer ved streaming af video eller IP-telefoni.

Den hidtil hurtigste officielle standard til trådløse netværk er 802.11g, som blev lanceret for efterhånden mange år siden.

Den nye standard, 802.11n er i støbeskeen, men eftersom arbejdet med standardisering af WLAN går langsomt, og konkurrencen er benhård, lancerer producenterne hele tiden produkter med den nye teknologi, som endnu ikke er standardiseret.

Den manglende godkendelse maner dog ikke til bekymring hos Cisco.

"Grundelementerne i 802.11n-standarden er på plads, og det er kun på servicesiden, der i øjeblikket justeres," fortæller produktchefen for Ciscos trådløse netværksenhed Bryan Pelham, der er på besøg i Danmark.

På forbrugersiden har man i mere end et år kunnet købe produkter, der understøtter 802.11n, og nu vil Cisco også have standarden, ud i virksomhederne.

"Den væsentligste fordel ved n-løsninger er, at signalet kan spredes markant bedre og mere harmonisk. Det betyder, at der ikke opstår huller i transporten af datapakker, hvilket giver bedre muligheder for eksempelvis streaming af video," siger Bryan Pelham.

MIMO lukker huller
Et af de teknologiske skridt, der har haft betydning kaldes MIMO (Multiple Input Multiple Output). Teknologien giver både højere hastighed og større rækkevidde, og så er den bagudkompatibel med 802.11b og -g.

Forbedringerne bygger blandt andet på, at teknologien anvender flere radiokanaler og kan skelne mellem brugbare og ikke brugbare kanaler.

"MIMO er sådan set ikke en ny teknologi, den har været benyttet af forsvaret i årevis, men den er fortræffelig til det trådløse netværk," siger Kent Madsen, der er teknisk direktør i Cisco, Danmark.

Ud over en bedre præstation giver MIMO-teknologien også en bedre dækning inden for dens rækkevidde, og der er betydeligt færre problemer med områder, hvor man ikke kan få forbindelse til nettet.

Dårlig rækkevidde og områder, hvor brugeren ikke kan få adgang til netværket, er hyppigt forekommende svagheder ved trådløse netværk i dag.

Hvis netværket skal forsyne en kunde med streaming data i form af videoprogrammer eller IP-telefoni, kan sådanne forbindelsesproblemer være direkte ødelæggende.

"802.11n retter op på disse svagheder, og det giver nye muligheder for at udnytte eksempelvis video i virksomhederne," siger Kent Madsen.

I første omgang forventer Cisco, at det bliver sygehussektoren og uddannelsessektoren, der vil tage den hurtige og stabile netværksstandard til sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.