Ny trådløs standard på vej til virksomhederne

Erhvervsprodukterne til den næste generation trådløse netværk er på vej. Et nøgleord er bedre dækning, der skal eliminere forbindelsesproblemer ved streaming af video eller IP-telefoni.

Den hidtil hurtigste officielle standard til trådløse netværk er 802.11g, som blev lanceret for efterhånden mange år siden.

Den nye standard, 802.11n er i støbeskeen, men eftersom arbejdet med standardisering af WLAN går langsomt, og konkurrencen er benhård, lancerer producenterne hele tiden produkter med den nye teknologi, som endnu ikke er standardiseret.

Den manglende godkendelse maner dog ikke til bekymring hos Cisco.

"Grundelementerne i 802.11n-standarden er på plads, og det er kun på servicesiden, der i øjeblikket justeres," fortæller produktchefen for Ciscos trådløse netværksenhed Bryan Pelham, der er på besøg i Danmark.

På forbrugersiden har man i mere end et år kunnet købe produkter, der understøtter 802.11n, og nu vil Cisco også have standarden, ud i virksomhederne.

"Den væsentligste fordel ved n-løsninger er, at signalet kan spredes markant bedre og mere harmonisk. Det betyder, at der ikke opstår huller i transporten af datapakker, hvilket giver bedre muligheder for eksempelvis streaming af video," siger Bryan Pelham.

MIMO lukker huller
Et af de teknologiske skridt, der har haft betydning kaldes MIMO (Multiple Input Multiple Output). Teknologien giver både højere hastighed og større rækkevidde, og så er den bagudkompatibel med 802.11b og -g.

Forbedringerne bygger blandt andet på, at teknologien anvender flere radiokanaler og kan skelne mellem brugbare og ikke brugbare kanaler.

"MIMO er sådan set ikke en ny teknologi, den har været benyttet af forsvaret i årevis, men den er fortræffelig til det trådløse netværk," siger Kent Madsen, der er teknisk direktør i Cisco, Danmark.

Ud over en bedre præstation giver MIMO-teknologien også en bedre dækning inden for dens rækkevidde, og der er betydeligt færre problemer med områder, hvor man ikke kan få forbindelse til nettet.

Dårlig rækkevidde og områder, hvor brugeren ikke kan få adgang til netværket, er hyppigt forekommende svagheder ved trådløse netværk i dag.

Hvis netværket skal forsyne en kunde med streaming data i form af videoprogrammer eller IP-telefoni, kan sådanne forbindelsesproblemer være direkte ødelæggende.

"802.11n retter op på disse svagheder, og det giver nye muligheder for at udnytte eksempelvis video i virksomhederne," siger Kent Madsen.

I første omgang forventer Cisco, at det bliver sygehussektoren og uddannelsessektoren, der vil tage den hurtige og stabile netværksstandard til sig.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.