Ny trådløs standard på vej til virksomhederne

Erhvervsprodukterne til den næste generation trådløse netværk er på vej. Et nøgleord er bedre dækning, der skal eliminere forbindelsesproblemer ved streaming af video eller IP-telefoni.

Den hidtil hurtigste officielle standard til trådløse netværk er 802.11g, som blev lanceret for efterhånden mange år siden.

Den nye standard, 802.11n er i støbeskeen, men eftersom arbejdet med standardisering af WLAN går langsomt, og konkurrencen er benhård, lancerer producenterne hele tiden produkter med den nye teknologi, som endnu ikke er standardiseret.

Den manglende godkendelse maner dog ikke til bekymring hos Cisco.

"Grundelementerne i 802.11n-standarden er på plads, og det er kun på servicesiden, der i øjeblikket justeres," fortæller produktchefen for Ciscos trådløse netværksenhed Bryan Pelham, der er på besøg i Danmark.

På forbrugersiden har man i mere end et år kunnet købe produkter, der understøtter 802.11n, og nu vil Cisco også have standarden, ud i virksomhederne.

"Den væsentligste fordel ved n-løsninger er, at signalet kan spredes markant bedre og mere harmonisk. Det betyder, at der ikke opstår huller i transporten af datapakker, hvilket giver bedre muligheder for eksempelvis streaming af video," siger Bryan Pelham.

MIMO lukker huller
Et af de teknologiske skridt, der har haft betydning kaldes MIMO (Multiple Input Multiple Output). Teknologien giver både højere hastighed og større rækkevidde, og så er den bagudkompatibel med 802.11b og -g.

Forbedringerne bygger blandt andet på, at teknologien anvender flere radiokanaler og kan skelne mellem brugbare og ikke brugbare kanaler.

"MIMO er sådan set ikke en ny teknologi, den har været benyttet af forsvaret i årevis, men den er fortræffelig til det trådløse netværk," siger Kent Madsen, der er teknisk direktør i Cisco, Danmark.

Ud over en bedre præstation giver MIMO-teknologien også en bedre dækning inden for dens rækkevidde, og der er betydeligt færre problemer med områder, hvor man ikke kan få forbindelse til nettet.

Dårlig rækkevidde og områder, hvor brugeren ikke kan få adgang til netværket, er hyppigt forekommende svagheder ved trådløse netværk i dag.

Hvis netværket skal forsyne en kunde med streaming data i form af videoprogrammer eller IP-telefoni, kan sådanne forbindelsesproblemer være direkte ødelæggende.

"802.11n retter op på disse svagheder, og det giver nye muligheder for at udnytte eksempelvis video i virksomhederne," siger Kent Madsen.

I første omgang forventer Cisco, at det bliver sygehussektoren og uddannelsessektoren, der vil tage den hurtige og stabile netværksstandard til sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.