Ny trådløs standard på vej til virksomhederne

Erhvervsprodukterne til den næste generation trådløse netværk er på vej. Et nøgleord er bedre dækning, der skal eliminere forbindelsesproblemer ved streaming af video eller IP-telefoni.

Den hidtil hurtigste officielle standard til trådløse netværk er 802.11g, som blev lanceret for efterhånden mange år siden.

Den nye standard, 802.11n er i støbeskeen, men eftersom arbejdet med standardisering af WLAN går langsomt, og konkurrencen er benhård, lancerer producenterne hele tiden produkter med den nye teknologi, som endnu ikke er standardiseret.

Den manglende godkendelse maner dog ikke til bekymring hos Cisco.

"Grundelementerne i 802.11n-standarden er på plads, og det er kun på servicesiden, der i øjeblikket justeres," fortæller produktchefen for Ciscos trådløse netværksenhed Bryan Pelham, der er på besøg i Danmark.

På forbrugersiden har man i mere end et år kunnet købe produkter, der understøtter 802.11n, og nu vil Cisco også have standarden, ud i virksomhederne.

"Den væsentligste fordel ved n-løsninger er, at signalet kan spredes markant bedre og mere harmonisk. Det betyder, at der ikke opstår huller i transporten af datapakker, hvilket giver bedre muligheder for eksempelvis streaming af video," siger Bryan Pelham.

MIMO lukker huller

Et af de teknologiske skridt, der har haft betydning kaldes MIMO (Multiple Input Multiple Output). Teknologien giver både højere hastighed og større rækkevidde, og så er den bagudkompatibel med 802.11b og -g.

Forbedringerne bygger blandt andet på, at teknologien anvender flere radiokanaler og kan skelne mellem brugbare og ikke brugbare kanaler.

"MIMO er sådan set ikke en ny teknologi, den har været benyttet af forsvaret i årevis, men den er fortræffelig til det trådløse netværk," siger Kent Madsen, der er teknisk direktør i Cisco, Danmark.

Ud over en bedre præstation giver MIMO-teknologien også en bedre dækning inden for dens rækkevidde, og der er betydeligt færre problemer med områder, hvor man ikke kan få forbindelse til nettet.

Dårlig rækkevidde og områder, hvor brugeren ikke kan få adgang til netværket, er hyppigt forekommende svagheder ved trådløse netværk i dag.

Hvis netværket skal forsyne en kunde med streaming data i form af videoprogrammer eller IP-telefoni, kan sådanne forbindelsesproblemer være direkte ødelæggende.

"802.11n retter op på disse svagheder, og det giver nye muligheder for at udnytte eksempelvis video i virksomhederne," siger Kent Madsen.

I første omgang forventer Cisco, at det bliver sygehussektoren og uddannelsessektoren, der vil tage den hurtige og stabile netværksstandard til sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere