Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Russerne får Linux fra første klasse

Om to år får alle russiske skoler installeret et Linux-baseret og russisk styresystem. I Danmark er det kun få skoler, der har installeret Linux.

Den russiske bjørn omfavner Linux-pingvinen.

Russiske skolebørn kan nemlig allerede nu begynde at vænne sig til tanken om at bruge Linux i det daglige skolearbejde, for om to år vil styresystemet Russian OS blive installeret på alle landets skoler.

Russian OS er baseret på Linux, og det vil blive muligt for hver enkelt elev selv at installere operativsystemet.

Det skriver cnews.ru.

"I 2008 vil russisk software blive testet i tre pilot-regioner, som er: Tomsk, Perm og Tatarstan-republikken, så vi er klar til at installere vores software på hver enkelt skole-computer i 2009," lyder det fra den russiske kommunikationsminister Leonid Reiman til cnew.ru.

Flere russiske analytikere anser regeringens planer for at være realistiske.

Rubler i kassen

Indførelsen af Russian OS sker på grund af høje licenspriser til udenlandske selskaber som Microsoft og andre softwarefirmaer, der tidligere har domineret de russiske desktoppe.

Udmeldingen om implementeringen af Russian OS kommer også som en konsekvens af, at der har været et heftigt misbrug af Microsoft-licenser i Rusland. Eksempelvis sagsøgte Microsoft for et halvt år siden den russiske skolelærer Alexander Ponosov for at have distribueret ulovlige Microsoft-software til en værdi af omkring 60.000 kroner på den lokale skoles computer.

Sagen fik dengang den tidligere supermagtsleder Michail Gorbatjov til direkte at bønfalde Bill Gates til at se igennem fingrene med foreteelsen.

Ikke på vej i Danmark

I Danmark har et lignende initiativ om implementeringen af Linux på alle landets skoler lange udsigter.

Det skyldes, at beslutningen om at indføre Linux-baserede styresystemer i de danske folkeskoler ikke bestemmes fra centralt hold.

Det er derimod helt op til den enkelte kommune, om dens folkeskoler skal køre med Windows eller Linux skole-pc'erne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.