Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Onsdagens aviser om it

3 klager over mobilkonkurrenter. TDC snubler i kobbernettet. Kunøe vil købe Novos it-selskab og KMD.

3 klager over mobilkonkurrenter

Mobilselskabet 3 er utilfredse med konkurrenceforholdene på det danske mobilmarked og har klaget til konkurrencemyndighederne. Klagen har baggrund i det system, der ejes og kontrolleres af de tre største teleselskaber, TDC, Telia og Sonofon, som styrer det frie valg af mobilselskab, og gør det dyrt og langsomt at skifte. "Det tager i Danmark op til 40 dage at få flyttet en mobilkunde fra et selskab til et andet, og det er helt uacceptabelt, når det samtidig koster uforholdsmæssigt mange penge," siger Morten Christiansen, administrerende direktør for 3. Han oplyser, at 3 selv har forsøgt at blive medejer af det selskab, Operators Clearing House (OCH), der har eneret på at overføre kunderne, men uden held. 3's klage er begrundet i erfaringer fra de øvrige lande, hvor 3 er aktiv som mobiloperatør. Telias administrerende direktør Jesper Brøckner afviser kritikken fra 3. (Berlingske Tidende)

TDC snubler i kobbernettet

Den tidligere topchef hos TDC, Henning Dyremose, havde for vane at fremhæve TDC's landsdækkende kobbernetværk som det stærkeste kort over for elselskabernes ambitiøse udrulning af et lynhurtigt fibernetværk. Nu peger TDC's nye topchef, Jens Alder, imidlertid på, at TDC's 150 år gamle kobbernet har store problemer med at følge med udviklingen. TDC's 250.000 kilometer lange kobbernet lider dagligt under et utal af fejl. En stor del af fejlene skyldes den megen regn og den store graveaktivitet, men ifølge Jens Alder er det største problem dog, at kobbernettet har svært ved at tackle den stigende trafikmængde. Det kommer bag på Alder. "Det var jeg ikke klar over, selv om jeg i årevis har fulgt TDC udefra," siger Jens Alder. (Jyllands-Posten)

Kunøe vil købe Novos it-selskab og KMD

Ifølge børsens oplysninger er en gigantisk it-fusion på vej i Danmark. Finansmanden Ib Kunøe arbejder på en hemmelig plan om at købe og fusionere de to it-selskaber NNIT og KMD. Kunøs hensigt er derefter at børsnotere it-giganten, erfarer Børsen. Ib Kunøe har angiveligt indledt dialog med bestyrelsen i Novo Nordisk og dele af repræsentantskabet i Kommunernes Landsforening om at købe hele eller en stor del af kommunernes it-selskab og Novo Nordisk' it-selskab NNIT. Ib Kunøe ønsker ikke at kommentere oplysningerne om drøftelserne med Novo Nordisk, men bekræfter at et opkøb af KMD kunne være en interessant mulighed. Hos Novo Nordisk udtaler bestyrelsesformand Jesper Brandgaard, at Novo Nordisk har et princip om ikke at kommentere rygter. Erik Fabrin, formand for Kommunernes Landsforening, ønsker hverken at be- eller afkræfte oplysningerne i Børsens artikel. Det eneste han vil citeres for er ordet: "Spin". (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere