Onsdagens aviser om it

3 klager over mobilkonkurrenter. TDC snubler i kobbernettet. Kunøe vil købe Novos it-selskab og KMD.

3 klager over mobilkonkurrenter
Mobilselskabet 3 er utilfredse med konkurrenceforholdene på det danske mobilmarked og har klaget til konkurrencemyndighederne. Klagen har baggrund i det system, der ejes og kontrolleres af de tre største teleselskaber, TDC, Telia og Sonofon, som styrer det frie valg af mobilselskab, og gør det dyrt og langsomt at skifte. "Det tager i Danmark op til 40 dage at få flyttet en mobilkunde fra et selskab til et andet, og det er helt uacceptabelt, når det samtidig koster uforholdsmæssigt mange penge," siger Morten Christiansen, administrerende direktør for 3. Han oplyser, at 3 selv har forsøgt at blive medejer af det selskab, Operators Clearing House (OCH), der har eneret på at overføre kunderne, men uden held. 3's klage er begrundet i erfaringer fra de øvrige lande, hvor 3 er aktiv som mobiloperatør. Telias administrerende direktør Jesper Brøckner afviser kritikken fra 3. (Berlingske Tidende)

TDC snubler i kobbernettet
Den tidligere topchef hos TDC, Henning Dyremose, havde for vane at fremhæve TDC's landsdækkende kobbernetværk som det stærkeste kort over for elselskabernes ambitiøse udrulning af et lynhurtigt fibernetværk. Nu peger TDC's nye topchef, Jens Alder, imidlertid på, at TDC's 150 år gamle kobbernet har store problemer med at følge med udviklingen. TDC's 250.000 kilometer lange kobbernet lider dagligt under et utal af fejl. En stor del af fejlene skyldes den megen regn og den store graveaktivitet, men ifølge Jens Alder er det største problem dog, at kobbernettet har svært ved at tackle den stigende trafikmængde. Det kommer bag på Alder. "Det var jeg ikke klar over, selv om jeg i årevis har fulgt TDC udefra," siger Jens Alder. (Jyllands-Posten)

Kunøe vil købe Novos it-selskab og KMD
Ifølge børsens oplysninger er en gigantisk it-fusion på vej i Danmark. Finansmanden Ib Kunøe arbejder på en hemmelig plan om at købe og fusionere de to it-selskaber NNIT og KMD. Kunøs hensigt er derefter at børsnotere it-giganten, erfarer Børsen. Ib Kunøe har angiveligt indledt dialog med bestyrelsen i Novo Nordisk og dele af repræsentantskabet i Kommunernes Landsforening om at købe hele eller en stor del af kommunernes it-selskab og Novo Nordisk' it-selskab NNIT. Ib Kunøe ønsker ikke at kommentere oplysningerne om drøftelserne med Novo Nordisk, men bekræfter at et opkøb af KMD kunne være en interessant mulighed. Hos Novo Nordisk udtaler bestyrelsesformand Jesper Brandgaard, at Novo Nordisk har et princip om ikke at kommentere rygter. Erik Fabrin, formand for Kommunernes Landsforening, ønsker hverken at be- eller afkræfte oplysningerne i Børsens artikel. Det eneste han vil citeres for er ordet: "Spin". (Børsen)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.