Nu åbnes der for .asia-domæner

Det er nu, danske virksomheder skal registrere deres varemærker under det kommende .asia-domænenavn.

Den 9. oktober åbner første runde af registreringer på det nye topleveldomæne .asia. Den henvender sig til virksomheder med registrerede varemærker, så danske firmaer, der gerne vil have deres navn registreret under det kommende .asia-domæne, skal snart bestemme sig.

”Den økonomiske vækst i Asien er massiv og udenlandske virksomheder, der allerede er til stede eller som påtænker at lave forretninger i regionen, kan komme tættere på de asiatiske markeder ved at registrere deres varemærker under .asia-endelsen. Det handler om både kultur og forretning,” siger Mikkel Noesgaard, direktør for produktudvikling hos Speednames Business.

Der stilles en række krav til de varemærker, der kan registreres. Der skal være ansøgt om varemærket før 16. marts 2004 og varemærket skal være i brug,

Den 13. november vil der blive åbnet op for næste fase af ansøgningsprocessen. Her kan virksomheder ansøge om flere domæner, der relaterer sig til deres forretning.

Ifølge Mikkel Noesgaard, er det specielt første fase, som danske virksomheder skal være opmærksomme på, fordi der her er restriktioner, som prioriterer ansøgninger på varemærke- eller virksomhedsnavne.

Varemærker der giver adgang til en .asia-endelse efter den 13. november skal være ansøgt om inden 6. december 2006 og mærket skal være registreret ved den relevante myndighed.

”Det er nu det gælder for virksomhederne om at beskytte deres varemærker under .asia-domænet. Hvis varemærkeholdere ikke gør det i den første fase, vil de få markant sværere ved at få fat i deres værdifulde domæne.

Domæner auktioneres væk

Hvis der er mere end en ansøger til et domæne, vil det automatisk gå i udbud og ansøgerne må byde på det i en auktion. Det er altså ikke nødvendigvis nok at komme først til mølle, som det er tilfældet ved andre domæneregistreringer.

”Princippet om at sende et domæne i udbud, vil på mange måder gøre ansøgningsforløbet mindre hektisk for alle parter. Til gengæld kan det altså blive dyrere for de købere, der må erhverve deres .asia-domæner på auktion. Det vil dog kun være en brøkdel, der ender på auktion, så den nye procedure vil tilgodese de mange og ikke de få,” siger Mikkel Noesgaard fra Speednames.

Det nye topleveldomæne forventes at blive åbnet for almindelige registreringer i februar 2008.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

IT systems developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere