Fredagens aviser om it

Telmore-stifter på vej i landsretten. TDC politianmeldes for overtrædelse af teleloven. Første el-ordre til TDC. Ny aftale om digitalt tv.

Telmore-stifter på vej i landsretten
En skygge fra fortiden hviler over Frank Rasmussen og hans nye teleselskab Bibob. Der varmes nemlig op til et nyt slag ved domstolene, der skal afgøre, om Fransk Rasmussen og de øvrige ejere af mobilselskabet Telmore snød en række ansatte for millioner af kroner, da Telmore blev solgt til TDC i januar 2004. Ifølge byretten i Tåstrup er svaret ja. Ifølge de Telmore-ansattes advokat er parterne nu ved at være klar til at tage en ny tur i landsretten. (Børsen)

Ny aftale om digitalt tv
Et bredt politisk flertal besluttede i går at indlede jagten på en Gatekeeper – eller en såkaldt kommerciel administrator – af det nye digitale sendenet trods en løftet pegefinger fra EU-Kommissionen. Partierne blev enige om de skønhedskriterier, der skal danne grundlag for Gatekeeper-rollen, der bliver en alvorlig konkurrent til de nuværende aktører på det danske tv-marked. Svenske Boxer og norske Telenor er favoritter til at få rollen, ligesom et dansk konsortium ifølge Børsens oplysninger har tænkt sig at byde på opgaven. (Børsen)

Første el-ordre til TDC
TDC går nu elselskaberne i bedene og kaster sig over et nyt forretningsområde. TDC er således trådt ind på markedet for el-leverancer. Selskabet TDC Produktion har fået kontrakt på levering af al el-arbejde i forbindelse med renovering af en kontorejendom i Sydhavnen i København. Kontrakten på el-leverancen har en værdi af cirka 10 millioner kroner. "Vi betragter kontrakten som lidt af et gennembrud for os på et nyt felt. Det er første gang, vi har fået så stor en ordre på et område, der ikke vedrører tele og data," siger salgschef Jens Therkildsen, TDC Produktion. Divisionens forretningsområde omfatter en lang række ydelser blandt andet inden for videoovervågning samt drift og vedligehold på el-opgaver. "De nye boliger skal naturligvis også udstyres med fiberkabler og andet netværk," siger Jens Therkildsen. (Erhvervsbladet)

TDC politianmeldes for overtrædelse af teleloven
TDC anmeldes til politiet for overtrædelse af teleloven. Sagen bygger på en klage fra internetselskabet Cybercity og handler om, at TDC har misbrugt fortrolige informationer om konkurrentens kunder. Sagen opstod i 2004, hvor en kunde ved henvendelse til TDC fik at vide, at det ikke var muligt at få oprettet en fastnettelefon, da han allerede var kunde hos Cybercity. Kunden blev overrasket over, at TDC vidste, hvilken konkurrent han brugte som internetleverandør og kontaktede juridisk afdeling i Cybercity, der siden har søgt at få en forklaring på, hvordan fortrolige informationer om Cybercitys kunder kunne ende hos TDCs salgsafdeling. Det svar har taget tre år at få igennem IT- og Telestyrelsen, men ender nu i en politianmeldelse. "Vi har konstateret, at der foreligger en overtrædelse af paragraf 64, og det er strafbart. Derfor er sagen bragt videre til politiet," siger Jørgen Abild Andersen, direktør i IT- og Telestyrelsen. "Vi syntes ikke, det er sjovt at blive meldt til politiet," siger Ulf Lund, kommunikationsdirektør i TDC. Han siger, at det er første gang, TDC oplever så kraftigt et angreb. (Berlingske Tidende)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.