Mandagens aviser om it

TDC indrømmer risikabel strategi. 5.500 kunder inddrages i mobilkrig. Netbutik bliver franchisetager. To webfirmaer i Århus fusionerer. Kunder tvivler på netbankers sikkerhed. Gatetrade skal give Mach nordisk dominans.

TDC indrømmer risikabel strategi
TDC har indgået et risikabelt partnerskab med Microsoft, der på længere sigt vil halvere indtjeningen på virksomhedernes kommunikation. Det indrømmer teleselskabet. De to selskaber har indgået, hvad der kunne ligne et slagsmål om ejerskabet af telekunderne, men reelt er der tale om mere det. Det er en total nedbrydning af værdikæden i begge ender er både TDC og Microsoft enige om. Konceptet for TDC er, at når en kunde køber teleudstyr fra eksempelvis Nortel og Microsoft, så kommer TDC med indover som en garant for at telenetværket er i orden. Men det betyder også, at TDC ikke selv har alle fingrene inden for i virksomheden. "Bedste forsvar er et angreb. Hvor TDC tidligere værnede om de områder, hvor vi tjente penge, så er historien om og om igen, at der kommer nye løsninger ti, som vi er nødt til at forholde til. Ellers mister vi det hele," siger vicedirektør i TDC Erhverv, Søren Jensen. (Berlingske Tidende)

Tele-kunder inddrages i mobilkrig
Telmore inddrager tusindvis af kunder i mobilkampen, som I dag ventes at få en ny spiller I form at det meget omtalte mobilselskab Bibob – der har stifteren af Telmore Frank Rasmussen i spidsen. Hos Temore afviser administrerende direktør Allan Christiansen dog, at det er Bibobs premiere, som forleden fik Telmore til at justere priserne i nedadgående retning – og samtidig spørge kunder om, hvad de forventer sig at fremtidens mobilselskab. Spørgeskemaet til kunderne har indtil videre givet Telmore 5.500 svar, oplyser Allan Christiansen. (Børsen)

Digital tøj-alliance
Detailvirksomheden Deres Design, der står bag tøjkæderne Deres, Sparkz og Black International, går utraditionelt til værks for at sælge sine varer på internettet. Opgaven er sendt videre til den etablerede netbutik Smartguy, der skal drive de tre brands på nettet som franchisetager – næsten på samme vilkår som andre franchisetagere driver 70 tøjbutikker over hele landet. Smartguy ser store perspektiver i aftalen, der også tilbydes andre virksomheder, der ikke selv har lyst til at drive det store e-handelsapparat. (Børsen)

To århusianske it-firmaer fusionerer
De to århusianske it-firmaer, Novicell og Digitalis, fusionerer med virkning fra 1. december og kommer dermed op på 24 medarbejdere. Samlet kommer det fusionerede firma op på en forventet omsætning på 13 millioner kroner i 2007 og et forventet driftoverskud før renter og afskrivninger på forventet 2 millioner kroner. Begge firmaer arbejder med at skabe forretningsmuligheder for kunderne gennem professionelle webløsninger på nettet. (Børsen)

Kunder tvivler på netbankers sikkerhed
I de senere år er antallet af danskere, der bruger netbank, nærmest eksploderet, og tallet ligger i dag på omkring 3 millioner. Men selv om mange danskere er godt tilfredse med deres netbank, er der stadig en stor gruppe kunder, der foretrækker at gå i banken på gammeldags maner. Ifølge en undersøgelse fra Analyse Danmark er det hver 10. Næsten halvdelen af dem fremhæver, at de tvivler på sikkerheden på internettet er god nok. I forhold til sidste års undersøgelse er det en stigning på 5 procent. Det er især de ældre kunder, der fravælger netbanken. (Børsen)

Gatetrade skal give Mach nordisk dominans
Progrators køb af det Kunøe-ejede selskab Gatetrade skal give det Mach-ejede EDI-selskab mere synlighed i markedet. Det siger direktør, Anders K. Jørgensen. Han har igennem et langt sejt træk skabt et marked for Progrator, der har gjort selskabet til en stor spiller herhjemme på såkaldt EDI, Electronic Data Interchange. Men det er sket i det mere stille. Meningen med investeringen i Gatetrade er således at udnytte, at platformen allerede er et stærkt brand, oplyser Anders K. Jørgensen. (Berlingske Tidende)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan arbejder du sikkert hjemmefra og holder driften i gang
Nogle gange skal arbejdsopgaver bare løses hjemmefra, hvis driften fortsat skal holdes i gang. Her er det afgørende at have en plan for både drift, arbejdsindsats og den nødvendige it-sikkerhed. Også selvom 5, 10 eller 100 gange så mange brugere som normalt med kort varsel skal arbejde hjemme. I dette whitepaper kan du læse mere om de typiske roller, som hjemmearbejdet indebærer og hvilke løsninger Fortinet tilbyder for at sikre den stabile drift.