Berlingskes engelske ejer vil satse på nettet

New Media Days: Intelligent udnyttelse af indhold på nettet kan stimulere forbrugernes appetit på de gammeldags print medier, mener David Montgomery, Berlingske Tidendes engelske ejer.

Fra scenen blev han præsenteret som medieverdenens sorte ridder, David Montgomery, der har skabt sig et ry som de danske mediers hårde hund efter købet af det danske mediehus Det Berlingske Officin.

At et tocifret antal chefer havde forladt virksomheden efter hans investeringsfond Mecom havde overtaget Berlingske-koncernen, fandt David Montgomery ikke underligt.

Chefer er mindre vigtige end journalister, når det gælder om at producere det indhold, som kunderne efterspørger, lød pointen fra talerstolen på konferencen New Media Days i København.

Anderledes indhold

"Den egentlige nøgle er at skabe et anderledes indhold online men under det samme varemærke," pointerede David Montgomery.

Men lykkes det, så kan online versionen være med til at drive udviklingen af det fysiske print medie frem mod at skabe ny værdi, lød det fra englænderen.

Han erklærede sig helt uenig i det synspunkt, at print medierne var døde eller var noget som man forbeholdt til rene magasinhistorier eller holdninger.

I hans verdensbillede er det printede medies rolle ikke meget anderledes, end da han selv var menig journalist. Nok kan den gammeldags avis ikke konkurrere med tv og nettet på hurtighed.

"Her gælder det som dengang at udvikle historierne videre end bare den rå nyhed. At give læserne detaljer og farver på nyhederne," sagde David Montgomery.

Ikke døden for kvalitet

Han ser online medieverdenen som en udvidelse af avisernes forretning i stedet for at være døden for kvalitet og nyhedsmedierne, fordi brugerne er vænnet til at få nyhederne gratis på nettet.

"Det er en udvidelse af muligheder for os. Jeg ville være begejstret, hvis jeg var en ung journalist der skulle begynde karrieren i dette," sagde David Montgomery.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere