Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

14-årig: It-branchen gider mig ikke

Trods it-branchens akutte mangel på arbejdskraft, vil ingen af virksomhederne tage imod 14-årige Simon Brix som erhvervspraktikant.

Knap er valgkampen skudt i gang, inden it-branchen beder politikerne skaffe mere arbejdskraft til branchen, men 14-årige Simon Brix fra Frederiksberg vil gerne arbejde i it-branchen.

Han kan bare ikke få lov.

Simon Brix har spurgt syv it-virksomheder, om han måtte komme i folkeskolepraktik hos dem i blot en uge, men han er rendt ind i afvisning på afvisning.

"Jeg synes, at det er lidt mærkeligt, at it-virksomhederne ikke tager nogle ind, når nu det har været så meget omtalt, at man mangler unge initiativtagere i it-branchen," siger den unge folkeskoleelev fra Frederiksberg.

Han går meget op i it og står bag et par hjemmesider, og så håber han at kunne få lov at arbejde i spilbranchen senere,

"Det er det, jeg vil arbejde med, når jeg bliver større," siger han.

Ligner autosvar

Begrundelserne fra de forskellige firmaer, der tæller fem spilfirmaer, Microsoft og Nokia, var alt fra, "det er vi for små til", "vi har ingen stillinger, der matcher din profil" og "vi tager ikke erhvervspraktikanter ind i år", fortæller Simon Brix.

Nu håber Simon Brix blot, at han kan nå at finde en praktikplads inden uge 48, hvor hans klassekammerater skal i praktik.

"Ingen af mine kammerater havde problemer med at finde et praktiksted, men de søgte heller ikke inden for it," siger Simon Brix.

Branchen efterlyser unge

I forbindelse med valgkampen har blandt andet brancheforeningen IT-Branchen efterlyst mere fokus på it-udannelserne og ønsket om mere udenlandsk arbejdskraft.

Og IT-Branchen afholder da også it-natten, hvor man netop vil i kontakt med de unge.

I et udvalg under IT-Branchen sidder pressechef Sara Helweg-Larsen fra Microsoft.

Hun beklager først og fremmest at Simon Brix ikke kan komme i praktik, fordi Microsoft ikke har kapacitet til flere praktikanter lige nu.

"Men vi mener, at praktik er supervigtigt, og vi har rigtigt mange," siger hun.

It-branchens praktik-uge

I udvalget "Unge og it" har man netop besluttet at uge 46 i 2008 bliver it-branchens praktik-uge for 9. klasserne, oplyser Sara Helweg-Larsen.

"Så der er positive nyheder til de kommende elever, der skal i praktik," siger hun.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange virksomheder der vil tilbyde elever en praktikuge, men der er over 400 virksomheder i IT-Branchen, oplyser Sara Helweg-Larsen.

Hun fortæller samtidig, at det koster firmaerne mange ressourcer kun at køre en praktikant igennem, mens den nye praktikuge åbner op for at hold med 10-30 elever kan køres igennem samtidig.

Nokia: ikke plads til alle
Nokia sendte denne mail på Simon Brixs henvendelse om at komme i skolepraktik i en uge.

"Kære Simon, Tak for din ansøgning og din interesse for Nokia. Vi har desværre ikke en ledig stilling i øjeblikket, som matcher din profil, men du er meget velkommen til at sende os en ansøgning på et senere tidspunkt. Vi slår løbende stillinger op på vores hjemmeside. Med venlig hilsen / Kind regards XXXX HR Resourcing Nokia Danmark A/S".

I en mail oplyser informationschef i Skandinavien Anna Svensson, at Nokia ikke kan tage alle ind.

"Vi har løbende cirka 50 studerende inde i forskellige praktikpladser og i forbindelse med eksamsopgaver på vores danske kontor. Vi er meget glade for at så mange studerende søger praktik hos os, men vi har desværre ikke mulighed for at tage dem alle ind," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere