Artikel top billede

Her er den danske netbank med flest tilfredse kunder

Danskerne er godt tilfredse med deres netbanker, selv om der er malurt i bægeret. En storbank har flest tilfredse net-kunder. Se, hvad den ringeste netbank siger til sit forsvar.

Se listen over Danmarks bedste netbanker.

Jyske Bank løber med palmerne, når det kommer til at give kunderne den bedste oplevelse, når de benytter deres netbank, mens Alm. Brand Bank indtager sidstepladsen.

De to største banker, Danske Bank og Nordea ligger i midterfeltet med bedømmelser lige under gennemsnittet.

Det er analyseinstituttet Analyse Danmark, der har rangordnet 24 netbanker ved at få 8.655 danske bankkunder til at give deres bank og netbank karakter.

Undersøgelsen viser, at danskerne generelt er godt tilfredse med deres netbanker og giver dem i gennemsnit karakteren 8,2 på en skala fra 1 til 10.

Let tilgængelig

At netop Jyske Bank ligger helt i top med karakteren 8,8 har funktionsleder og e-bank ansvarlig i Jyske Bank, Søren Skouenborg en forklaring på.

”Vi går bevidst efter at gøre netbanken let tilgængelig, enkel og intuitiv at bruge. Andre undersøgelser bekræfter, at det er den bedømmelse, vi også får af vores kunder. Vi prøver også at begrænse den, så vi kun putter det ind i den, som kunderne har brug for og ikke alt muligt andet med kaskademenuer, så man skal ud i tredje eller fjerde lag for at finde det, man har brug for,” siger Søren Skouenborg, der blandt andet henviser til en kundeundersøgelse fra A.C. Nielsen.

Egen it afgørende for Jyske Bank

Jyske Banks egen it-afdeling har selv udviklet Jyske netbank, hvilket ifølge Søren Skouenborg giver banken en afgørende frihedsgrad i forhold til de mange mindre banker, der er hægtet op på løsninger fra enten BEC, SDC udvikling eller Bankdata.

”De banker, der er inde på en central, kan stort set kun differentiere sig på farvevalget, men selve indholdet er jo det samme, fordi de skal være enige med de andre banker. Derfor er et strategisk valg for os, at vi har vores egen it-afdeling, så vi selv kan styre udviklingen af netbanken,” siger Søren Skouenborg.

I bunden finder man Alm. Brand. Bank med et karaktergennemsnit på 7,3.

Her kan ansvarlig for netbank, vicedirektør Bo Alberg, ikke genkende, at bankens kunder skulle give netbanken det dårligste skudsmål ud af de 24 undersøgte banker.

”Dels efterlader vores egne kundetilfredsheds-undersøgelse er mere positivt indtryk. Vi analyserer selv på 7.000-8.000 kunder om året, og det er nogle helt andre tal. vi ser. Og så er det påfaldende, at banker, der bruger præcis den samme netbank som os, ligger væsentligt bedre. Så jeg kan ikke se det giver mening,” siger Bo Alberg.

Samme bank, forskellig karakter

Han henviser til de højere karakterer, som kunderne giver Sydbank, Nørresundby Bank, Ringkøbing Landbobank og Sparekassen Sjælland.

De benytter alle den samme netbank som Alm. Brand. Bank, en netbank, der er udviklet i samarbejde med Bankdata.

Netop Sydbank ligger med en bedømmelse på 8,1 markant højere end Alm. Brand Bank, og derfor har Bo Alberg en mistanke om, at undersøgelsen ikke har et tilstrækkeligt bredt udsnit af bankens kunder inde i bedømmelsen.

Således indgår der kun 54 Alm. Brand-kunder i undersøgelsen, mens der for eksempel er 435 Sydbank-kunder og 534 Jyske Bank-kunder.

”Man skal altid passe på med at grisse andre til, når man ligger dårligt i en undersøgelse. Jeg synes, at præmisserne er helt ude i hampen. Den statistiske usikkerhed er stor, når man bare har fået fat i 54 af vores kunder på nettet. Der er en meget stor sandsynlighed for, at man ligger helt i top eller helt i bund, når man ikke er bredere ude,” siger Bo Alberg.

Under alle omstændigheder er der dog en tendens til, at de fem banker, der har en netbank-løsning fra Bankdata, ligger med de lidt lavere karakterer.

Lidt under gennemsnit

SDCs og BECs kunder ligger generelt med karakterer omkring middel, men har også kunder, der ligger i toppen og i bunden. Bedømmelser fra kunder i netbankerne fra de to storbanker, Nordea og Danske Bank ligger lidt under gennemsnittet.

Bo Alberg ser dog ikke, at Bankdata generelt er hæmmet i konkurrencen.

”Jeg synes ikke, det er svært af følge med på netbankerne. De har fået et ordentligt løft. Den kraft der ligger i, at vi er 13 banker, der samarbejder i Bankdata, gør det noget nemmere for os manøvrere. Så jeg synes bestemt ikke, at bankcentralen er vores udfordring,” Bo Alberg.

Se listen over Danmarks bedste netbanker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere