Artikel top billede

Danske netbutikker håber på milliarder i julehandel

De danske netbutikker håber på milliarder i omsætning på nettet. Netbutikkerne får ikke nye kunder længere. Til gengæld køber de gamle mere, mener Lars Schmidt Larsen fra E-handelsfonden.

Se Kelkoos Top 10 over populære online-indkøb

De nyeste beregninger fra E-handelsfonden tyder på, at onlinebutikkerne kan glæde sig til jul.

I hvert fald vil e-handelen runde en rekordomsætning på 5,3 milliarder kroner i årets fjerde kvartal, hvis estimaterne holder stik.

Lars Schmidt Larsen, direktør i E-handelsfonden forklarer, at tendensen i år har været lavere vækst i e-omsætningen end tidligere.

Han har dog store forhåbninger til at julehandlen kan være med til at trække endnu flere kunder over til onlinebutikkerne.

"E-handlen løser en tidsmæssig faktor for mange af os. Vi går ind og løser et tidsproblem, og man kan spare penge, få pakket sine gaver ind, og du kan spare dig selv for køerne i butikkerne," siger Lars Schmidt Larsen.

Lavere vækst

E-handelsfonden, der blandt andet står bag e-mærket, er en non-profit organisation, som skal øge befolkningens tryghed, når de handler på nettet.

Utryghed er stadig den største barriere for den del af befolkningen, som ikke benytter onlinebutikker.

Og selv med en omsætningsvækst på mere end en milliard i dette kvartal, så er Lars Schmidt Larsen overbevist om, at der stadig er et stort potentiale.

"Det er en udfordring, at markedet ikke formår at tiltrække nye handlende. Vores tal indikerer, at der ikke er kommet flere nye handlende til. Dem der handler, handler lidt oftere," fortæller han.

Den udvikling håber han, at blandt andet julehandelen kan være med til vende. For når først kunderne har handlet online uden problemer, så vender de tilbage.

Butikkerne skal klargøre regler

I den forbindelse løfter han en pegefinger overfor netbutikkerne.

"Det er vigtigt, at butikkerne gør det helt klart for kunden, hvordan reglerne er for at få byttet en vare," siger han og tilføjer, at netbutikkerne også skal kommunikere meget klart om, hvordan og hvornår varerne bliver leveret.

Stort gavemarked

En af grundene til den store omsætning i julekvartalet er, at mange af de ting, folk ønsker sig, er lettilgængelige i onlinebutikker.

"I modsætning til resten af året er julehandelen meget fokuseret på ting, som mange køber online. Det er gaveting, som er hovedkategorierne i onlinebutikkerne," siger Lars Schmidt Larsen.

Ifølge tal fra online-shopping portalen Kelkoo.dk er spillekonsoller den mest solgte varer over nettet. Men også parfume, bøger cd'er og andre produkter, som er velegnede netop til gaver, er på kelkoo.dks Top 10 over populære online-indkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.