Artikel top billede

Danske netbutikker håber på milliarder i julehandel

De danske netbutikker håber på milliarder i omsætning på nettet. Netbutikkerne får ikke nye kunder længere. Til gengæld køber de gamle mere, mener Lars Schmidt Larsen fra E-handelsfonden.

Se Kelkoos Top 10 over populære online-indkøb

De nyeste beregninger fra E-handelsfonden tyder på, at onlinebutikkerne kan glæde sig til jul.

I hvert fald vil e-handelen runde en rekordomsætning på 5,3 milliarder kroner i årets fjerde kvartal, hvis estimaterne holder stik.

Lars Schmidt Larsen, direktør i E-handelsfonden forklarer, at tendensen i år har været lavere vækst i e-omsætningen end tidligere.

Han har dog store forhåbninger til at julehandlen kan være med til at trække endnu flere kunder over til onlinebutikkerne.

"E-handlen løser en tidsmæssig faktor for mange af os. Vi går ind og løser et tidsproblem, og man kan spare penge, få pakket sine gaver ind, og du kan spare dig selv for køerne i butikkerne," siger Lars Schmidt Larsen.

Lavere vækst

E-handelsfonden, der blandt andet står bag e-mærket, er en non-profit organisation, som skal øge befolkningens tryghed, når de handler på nettet.

Utryghed er stadig den største barriere for den del af befolkningen, som ikke benytter onlinebutikker.

Og selv med en omsætningsvækst på mere end en milliard i dette kvartal, så er Lars Schmidt Larsen overbevist om, at der stadig er et stort potentiale.

"Det er en udfordring, at markedet ikke formår at tiltrække nye handlende. Vores tal indikerer, at der ikke er kommet flere nye handlende til. Dem der handler, handler lidt oftere," fortæller han.

Den udvikling håber han, at blandt andet julehandelen kan være med til vende. For når først kunderne har handlet online uden problemer, så vender de tilbage.

Butikkerne skal klargøre regler

I den forbindelse løfter han en pegefinger overfor netbutikkerne.

"Det er vigtigt, at butikkerne gør det helt klart for kunden, hvordan reglerne er for at få byttet en vare," siger han og tilføjer, at netbutikkerne også skal kommunikere meget klart om, hvordan og hvornår varerne bliver leveret.

Stort gavemarked

En af grundene til den store omsætning i julekvartalet er, at mange af de ting, folk ønsker sig, er lettilgængelige i onlinebutikker.

"I modsætning til resten af året er julehandelen meget fokuseret på ting, som mange køber online. Det er gaveting, som er hovedkategorierne i onlinebutikkerne," siger Lars Schmidt Larsen.

Ifølge tal fra online-shopping portalen Kelkoo.dk er spillekonsoller den mest solgte varer over nettet. Men også parfume, bøger cd'er og andre produkter, som er velegnede netop til gaver, er på kelkoo.dks Top 10 over populære online-indkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.