Artikel top billede

Kommune forærer bærbar til 3.600 skolelærere

3.600 skolelærere kan inden længe se frem til en gratis bærbar computer på kommunens regning. På tide, lyder det fra lærernes forening.

Et storstilet projekt skal løfte it-kompetencerne hos lærerne i København Kommune.

Blandt andet vil kommunen stille bærbare computere til rådighed for de lærere, som ønsker det. I alt regner kommunen med at omkring 3.600 lærere vil tage imod tilbuddet.

Over de næste tre år er der afsat 26,1 millioner kroner til computere og uddannelse.

Københavns børne- og ungdomsborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard (SF), har tidligere givet udtryk for, at computerne skal give et løft i lærernes it-kompetencer. De bærbare gør det dog ikke alene.

Kommunen har desuden afsat penge til at uddanne pædagogiske it-vejledere og til projektet "Fra best practice til next practice", hvor lærerne skal arbejde med at bruge it i undervisningen.

Løftet af it-kompetencerne er en del af planen Faglighed for Alle, som skal forbedre undervisningen i hovedstadenes skoler, som tidligere har fået dårlige bedømmelser i pisa-undersøgelser, der sammenligner elevernes resultater forskellige steder i landet.

Højt på ønskeseddelen

Københavns Lærerforenings næstformand, Ole Hein Christensen, er glad for, at lærerne nu får en computer stillet til rådighed. Men han mener, at det burde være sket for flere år siden.

"Det er på tide. Vi har i flere år ønsket, at lærerne fik stillet computere til rådighed,"siger Ole Hein Christensen, som nævner, at kommunikationen mellem læreren, skolen og hjemmet i stigende grad foregår elektronisk.

Ole Hein Christensen mener, at det er helt centralt, at der afsættes nok ressourcer til efteruddannelse og fornuftig brug af computerne.

"Men i København har to-tredjedele af lærerne allerede det pædagogiske it-kørekort, så der er et godt udgangspunkt," siger han.

Lærerforeningen i København har dog en stor anke mod hele projektet.

På mødet i dag, hvor politikerne skal give tilsagn til it-satsningen, skal de også vedtage en besparelse på cirka 15 millioner kroner. En besparelse, der især rammer skolernes indsats for sociale mønsterbrydere.

"Det er utilfredsstillende, at penge fra en svag gruppe bliver flyttet til det her. Man burde kunne finde pengene til begge dele," lyder det fra Ole Hein Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere