Artikel top billede

To af Computerworlds journalister har den lette Eee PC fra ASUS på ønskelisten.

Dette ønsker Computerworlds gadget-folk sig til jul

Et USB-trommesæt, en iPhone og en robot-støvsuger. Det er blandt juleønskerne fra Computerworlds medarbejdere 2007. Se ønskerne og føj dine egne til listen.

Hvilket it-vidunder står øverst på din ønskeseddel i år? Buddene er mange, når man spørger medarbejderne på Computerworld.

Herunder kan du se ønskerne - føj gerne dine egne til listen.

Robotstøvsuger

Mads Bang ønsker sig robotstøvsugeren Roomba.

Robotstøvsugerne skulle angiveligt være ved at have opnået en kvalitet, der gør, at man endelig kan læne sig tilbage og lade en robot om at støvsuge.

Robotten kan tidsindstilles til at støvsuge, når man ikke er hjemme, og den manøvrerer rundt ved hjælp af censorer. Desuden skulle de nyere modeller selv kunne finde vej fra rum til rum. Når støvsugeren er færdig, kører den selv i dock og genoplader.

"Nu er der måske nogen, som mener, at ønsket er udtryk for dovenskab. Til det kan jeg kun svare, at dovenskab formentlig er den vigtigste innovationskraft af dem alle," udtaler Mads Bang.

Hjælp til læsehesten

Jacob Andersen elsker at læse, og derfor ønsker han sig en Bookeen Cybook Gen3. Jacob forklarer, at Bookeen Cybook Gen3 understøtter en lang række formater, at designet passer godt til en design-snob som ham, og at den er mindre end Amazons Kindle.

Mange Apple-ønsker

Anders Rostgaard har en iPhone som absolut største ønske i år. Også selvom han ikke engang har set Apples produkt live endnu.

Til gengæld har han i ganske få minutter haft en iPod Touch i hænderne, og det var den, der overbeviste ham. Anders forklarer, at han trods gentagne investeringer stadig mangler et rigtigt godt bud på en enkelt, lille håndholdt enhed, som for alvor gør, at man kan tage oplevelserne med og være 100 procent online på farten.

Peder Bjerge er redaktionens lyriske islæt og derfor sender han følgende ønske:

"Jeg ønsker mig i denne tid / hvor julesneen mangler for en tid / men hvor jeg hører julen komme / en iPhone inden højtiden er omme."

Torben Daarbak ønsker sig en iPod Classic med 160 GB. Torben mener, at den er lækker at pille ved og se på, og at det langt hen ad vejen er et bæredygtigt argument for at købe så mange andre ting.

Mads Elkær ønsker, at der ligger en Nintendo Wii under træet. Det skyldes, at han meget gerne vil spille på computer samtidigt med, at han kan have god samvittighed over at holde motionen ved lige.

Hvis han ikke får en Wii, så vil han nok kunne 'nøjes' med en lille håndfuld af Apples dimser så som iPod Touch, iPhone eller bare en lillebitte iBook.

Ønsker sig et USB-trommesæt

Nicolai Devantier ønsker sig en Eee PC fra ASUS, fordi han synes, at den har et lækkert design med en syv-tommer skærm og en vægt, der ligger på den rigtige side af et kilo, nemlig 920 gram.

Den kommer med alle nødvendige applikationer som Skype til Voip, Firefox til nettet, tekstbehandling samt undervisningsværktøjer og spil til børn.

Nicolai har dog ikke nok i én gave, og derfor ønsker han sig også et trommesæt, der kan kobles til computeren via USB-stikket. Sættet bør suppleres med et sæt trommestikker, der er selvlysende i mørke, mener Nicolai.

Styr på billederne

Klaus Krabbe får sjældent fornyet plakater og billeder rundt om på væggene, og derfor ønsker han sig en WiFi-billedramme.


Bitter erfaring
Melihat Zengin har set sig lun på en ekstern harddisk.

"Siden jeg fik udskiftet min bærbare for knap et år siden, har jeg ikke kunnet tage mig sammen til at erhverve mig en ekstern harddisk, der gerne skulle hjælpe mig i nødstilfælde. Jeg burde egentlig have lært af mine fejl, da min højtelskede MacBook gik ned, og alle mine dokumenter og billeder gik tabt – for herefter brugte jeg uendelig meget lang tid på at løse problemet," fortæller Melihat Zengin.

Endnu en Eee PC

Dan Mygind, redaktionens mand i England, venter sig en søn i julegave, hvilket er et perfekt alibi for at ønske sig Lego Mindstorms/. Dan, der er storbruger af Skype, ønsker sig også en mobiltelefon, der kan anvende Skype. Endelig har han ligesom Nicolai Devantier forelsket sig i en Asus Eee PC.

"Perfekt som rejseskrivemaskine. Jeg har ikke for alvor rodet med Linux siden 2000, så det bliver spændende at se, hvor brugervenligt det er blevet," forklarer Dan.

Kamera-entusiast

Jens Nielsen ønsker sig et Nikon D3 spejlrefleks-kamera.

"Mit Nikon D70 virker sådan set fint med seks millioner nydelige pixels, men når jeg nu godt kan lide at beskære tæt, har jeg jo en perfekt undskyldning for at ønske mig noget større. Til indendørsbilleder ville det også være rart med større lysfølsomhed (D3'eren er oppe på ISO 6400) og en linse med så stor blænde som muligt," forklarer Jens Nielsen.

Skriv gerne og fortæl, hvad du ønsker dig i julegave!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere