Artikel top billede

Antallet af hackerangreb eksploderer

Det finske firma F-Secure, der leverer sikkerhedssoftware, har det seneste år indsamlet dobbelt så mange eksempler på inficeret software, som de har gjort de forgangne 20 år.

Computerworld News Service:
Ved udgangen af 2006 og 20 år bagud, havde F-Secure indsamlet information om 250.000 angreb fra hackere, siger Mikko Hypponen fra F-Secure. Alene i år er tallet nået op på 250.000, siger han.

Andre leverandører af sikkerhedssoftware har også oplevet en veritabel bølge af forsøg på hacking. Symantec sagde tidligere på året, at de, i perioden fra januar til juni, havde opsporet 212.101 forskellige slags angreb, hvilket er en stigning på 185 procent i forhold til samme tid forrige år.

Det viser, at hackerne "udvikler mange forskelligartede varianter af malware, for at gøre livet mere besværligt for leverandørerne af sikkerhedssoftware," siger Mikko Hypponen.

De såkaldte 'varianter' ser all forskellige ud, men er variationer af kendte angreb - med samme koder og funktioner. Hackerne anvender forskellige metoder til at sløre, og kryptere, deres programmer, så det er svært for sikkerhedssoftwaren at afgøre, hvad programmets funktion er.

"Det ser ud som om, at der ikke er megen nyudvikling. Det er mængden der er eskaleret på grund af udbredelsen af masseproducerede hacker-værktøjer," hedder det i en rapport fra F-Secure, der omhandler andet halvår af 2007.

Det forøgede antal af angreb har sat leverandørerne af sikkerhedssoftware under pres. For at håndtere den stigende mængde angreb har F-Secure ansat flere sikkerhedsanalytikere, samt udviklet flere automatiserede værktøjer, der gennemgår mistænkelig software.

Hackersoftwaren gennemgår en analyse, hvorefter udbyderne af sikkerhedssoftwaren giver det en signatur, der gør det muligt at genkende angrebet.

Automatiseringen af opgaven har gjort det noget lettere, men "i sidste ende er det en person, der afgør, hvad vi giver en given signatur," siger Hypponen.

Oversat af Bo Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?