Artikel top billede

Pengene vælter ud af RTX Telecom

Børsnoterede RTX Telecom kommer endnu engang ud med et dundrende resultatunderskud på 98,7 millioner. Selskabet har brændt fingrene på IP-produkter.

Pengene fosser fortsat ud af det nordjyske mobiludviklingsselskab RTX Telecom. I løbet af regnskabsåret 2006/2007 tabte selskabet 98,7 millioner kroner. I fjor tabte selskabet 63 millioner kroner.

Heller ikke i omsætningen har der været vækst at spore. Sidste års omsætning på 285,1 millioner kroner er i 2006/2007 barberet ned til 216,1 millioner kroner.

Skuffende Skyp-telefon

Regnskabet kommer efter et år, hvor en højt profileret Skype-telefon ellers skulle have varmet godt i RTX Telecoms finanser, men telefonen ser ud til at være en stor skuffelse.

I ledelsesberetningen står der:

"Salget af DECT-telefoner fortsætter med at ligge på et tilfredsstillende niveau, mens salget af den egendistruerede SkypeTM og VoIP-produkter ikke har levet op til forventningerne i 2006/2007."

Ud over de svigtende salgstal på IP-produkterne tilskrives en del af tabet også ekstraordinære omkostninger til etableringen af en forretningsenhed i Hong Kong.

Aktiekursen i frit fald

Det har ellers ikke skortet på positive meldinger, siden de dårlige tal i fjor.

Både Skype-telefonen og en ordre til det sydafrikanske Skycom har været fremhævet i pressen som gode takter i forhold til at rettet den nordjyske skude op.

Også RTX Telecoms aktiekurser har det seneste år været præget af en betydelig nedgang.

Kursen er faldet med næsten 50 procent i løbet af det seneste år fra lukkekurs 85,5 den 6. december i fjor til en kurs 45 her til morgen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra en repræsentant fra RTX Telecom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere