Nordjyske RTX skal bryde Skypes pc-fængsel

Skype er nødt til at bryde sit bånd til pc’en og blive en applikation på telefonen, hvis den imponerende vækst skal fortsætte. Nordjyske RTX Telecom vil skabe fastnettelefonen, der gør det muligt.

Hannover: Skype-telefoner og Skype-headsets, Skype via USB eller Skype via Bluetooth.

På it-messen CeBIT vil alle have del i succesen for den dansk-stiftede IP-telefonitjeneste Skype, der med lidt god vilje kunne fylde sin egen messehal.

Men alle produkterne lider under samme problem. De virker kun, hvis de er sluttet til en tændt pc, hvor Skype kører.

Nordjyske RTX Telecom tager nu første skridt væk fra den problemstilling ved på CeBIT at præsentere en trådløs IP-telefon, der har indbygget farveskærm og mulighed for at modtage nyheder og vejrudsigter fra internettet.

Skype uden pc

Telefonen virker ikke med Skype, men RTX arbejder tæt sammen med selskabet om at udvikle en opfølger til den DUALphone, der kom på markedet i 2004 som en af de første Skype-telefoner og nu sælges i 40 forskellige lande.

Med den kommende model vil det ikke være nødvendigt med en computer for at benytte Skype.

- Med Skype skal vi prøve at komme ind i næste generation af produkter, hvor Skype-klienten ligger i din telefon i stedet for din pc, fortæller salgs- og marketingsdirektør Jens Jungersen fra RTX Telecom.

Han kan ikke fortælle mere om det næste store projekt for børsnoterede RTX Telecom, men den nye IP-telefon, som RTX vil teste sammen med TDC i de næste måneder, viser vejen.

Fokus på design

Den avancerede telefon minder mere om en lille computer, og det giver på længere sigt mulighed for at integrere Skype-funktioner som chat, telefonsvarer og videotelefoni i selve telefonen, uden at en pc skal blandes ind i billedet.

RTX har op mod 25 ansatte, som arbejder på de nye DECT-telefoner. Købet af et Hongkong-selskab i januar skal hjælpe nordjyderne på designsiden gennem samarbejde med kendte, internationale designere.

2006 er det første år, hvor RTX Telecom har haft sin egen stand på CeBIT, efter selskabet i flere år har været at finde blandt de besøgende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere